Denne enkle lammefrikasséen er Olaug Bollestad sin oppskrift på det hun mener er den perfekte søndagsmiddagen. Tradisjonelt sett serveres grønnsakene og kjøttet i sausen, men Bollestad velger å ha denne ved siden av slik at de som ikke tåler gluten eller av andre grunner ikke ønsker saus, kan velge den bort.
Kok opp kjøttet og la det trekke i 3-4 timer. Dette kan gjerne gjøres kvelden i forveien.
Lag saus. Mengdene her avhenger litt av hvor mange personer du skal ha til middag, men ta 6-7 store øser med kraft fra kjøttet i en egen gryte.
Rist 4-5 toppede spiseskjeer mel og 4-5 dl kaldt vann sammen, og sil dette oppi den kokende kraften mens du rører slik at du ikke får klumper. Smak til med salt og pepper.
Kok gulrøtter og kålrot i en gryte og poteter i en annen. Server kjøtt, grønnsaker og saus på en tallerken og pynt med persille.
Bon appetit!
Kok opp kjøttet og la det trekke i 3-4 timer. Dette kan gjerne gjøres kvelden i forveien.
Lag saus. Mengdene her avhenger litt av hvor mange personer du skal ha til middag, men ta 6-7 store øser med kraft fra kjøttet i en egen gryte.
Rist 4-5 toppede spiseskjeer mel og 4-5 dl kaldt vann sammen, og sil dette oppi den kokende kraften mens du rører slik at du ikke får klumper. Smak til med salt og pepper.
Kok gulrøtter og kålrot i en gryte og poteter i en annen. Server kjøtt, grønnsaker og saus på en tallerken og pynt med persille.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto