Til hovedinnhold

Vafler med kefir

1 h
12 varer
779
Vafler med kefir
Krister Sørbø

Vafler med kefir og kardemomme er rett og slett deilig! Server de nystekte vaflene med rørte bær og rømme.

Ønsker du grove vafler, kan du erstatte deler av hvetemelet med grovt eller fint sammalt mel. Havremel eller havregryn er også fint å bruke.

Ingredienser

1
porsjoner
Obs: Denne oppskriften gir cirka 12 vafler.
  • 3 stk egg, mellomstore
  • 100 g sukker
  • 5 dl h-melk
  • 3 dl kefir
  • 500 g hvetemel
  • 100 g smør, smeltet
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ts kardemomme

Til servering

  • rørte bær
  • rømme
  • brunost

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 3 stk egg, mellomstore
  • 100 g sukker
  • 5 dl h-melk
  • 3 dl kefir
  • 500 g hvetemel
  • 100 g smør, smeltet
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ts kardemomme

Til servering

  • rørte bær
  • rømme
  • brunost
Visp sammen alt unntatt smør til en jevn og glatt røre. La røren svelle minst en halv time.
Rør inn smeltet smør og stek vaflene.
Server de nystekte vaflene med rørte bær, rømme og revet brunost, eller noe annet godt.
Server de nystekte vaflene med rørte bær, rømme og revet brunost, eller noe annet godt.
woman cooking

Bon appetit!

Visp sammen alt unntatt smør til en jevn og glatt røre. La røren svelle minst en halv time.
Rør inn smeltet smør og stek vaflene.
Server de nystekte vaflene med rørte bær, rømme og revet brunost, eller noe annet godt.
Server de nystekte vaflene med rørte bær, rømme og revet brunost, eller noe annet godt.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?