Til hovedinnhold

Asiatisk gulrotspaghetti med tofu

30 min
12 varer
148
Asiatisk gulrotspaghetti med tofu

Asiatisk gulrotspaghetti er en klassisk, asiatisk smakssatt rett fylt med grønnsaker, farge og næringsstoffer. Her er det brukt stekt tofu, men du kan erstatte det med hermetiske kikerter hvis du foretrekker det.

Oppskrift og foto er hentet fra Vibeke Klemetsens bok «Sunn Pasta, helt enkelt» (Gyldendal)

Ingredienser

4
porsjoner
  • 7 stykker gulrøtter
  • 1 dl honning
  • 3 ss peanøttsmør
  • 2 ss sesamolje
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ss soyasaus
  • 5 stykker vårløk, finhakket
  • 1 ss ingefær, revet
  • koriander, frisk
  • 4 ss sesamfrø
  • 2 pakke tofu
  • salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 7 stykker gulrøtter
  • 1 dl honning
  • 3 ss peanøttsmør
  • 2 ss sesamolje
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ss soyasaus
  • 5 stykker vårløk, finhakket
  • 1 ss ingefær, revet
  • koriander, frisk
  • 4 ss sesamfrø
  • 2 pakke tofu
  • salt og kvernet pepper
Bruk en spiralkutter til å strimle gulrøttene. Du kan også bruke en ostehøvel og deretter skjære i finere strimler med en kniv
Lag sausen ved å blande sammen honning, peanøttsmør, 1 ss sesamolje og soyasaus. Smak til med litt pepper
Ha deretter 1 ss sesamolje i en stekepanne og fres hvitløk i den. Tilsett hakket vårløk, revet ingefær, frisk koriander og sesamfrø.
Skjær tofuen i biter og ha disse i stekepannen også. Sett til side
Ha gulrotstrimlene i en ny stekepanne og ha i litt sesamolje. Når strimlene er blitt myke, tilsetter du peanøttsausen.
Rør godt om og tilsett etter hvert krydderblandingen med tofu. Smak eventuelt til med mer salt og pepper.
woman cooking

Bon appetit!

Bruk en spiralkutter til å strimle gulrøttene. Du kan også bruke en ostehøvel og deretter skjære i finere strimler med en kniv
Lag sausen ved å blande sammen honning, peanøttsmør, 1 ss sesamolje og soyasaus. Smak til med litt pepper
Ha deretter 1 ss sesamolje i en stekepanne og fres hvitløk i den. Tilsett hakket vårløk, revet ingefær, frisk koriander og sesamfrø.
Skjær tofuen i biter og ha disse i stekepannen også. Sett til side
Ha gulrotstrimlene i en ny stekepanne og ha i litt sesamolje. Når strimlene er blitt myke, tilsetter du peanøttsausen.
Rør godt om og tilsett etter hvert krydderblandingen med tofu. Smak eventuelt til med mer salt og pepper.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?