Til hovedinnhold

Søtpotetgryte med kikerter, spinat og peanøtter

45 min
18 varer
2.6k
Søtpotetgryte med kikerter, spinat og peanøtter

Denne søtpotetgryten er laget med kikerter, spinat og peanøtter. Den er full av gode smaker, og kokosmelken gjør sausen deilig tykk og fløyelsmyk. Hvor sterk gryten blir, avhenger av styrken på karripastaen du bruker. Det kan variere fra merke til merke.

Kokt ris er fint som ekstra tilbehør.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 stk løk
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 ss ingefær, revet og frisk
  • 1 ts gurkemeie
  • 50 g curry paste, rød
  • 4 dl hermetiske tomater, knuste
  • 7.5 dl hønsebuljong, evt. grønnsaksbuljong
  • 4 dl kokosmelk
  • 4 ss peanøttsmør
  • 2 stykker søtpotet
  • 500 g kikerter, kokte
  • salt
  • sukker
  • 1 stk lime
  • 200 g spinat, renset
  • koriander, frisk
  • 0.5 dl peanøtter, hakkede
  • olje, nøytral, til steking
  • lime, i båter, til servering

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 1 stk løk
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 ss ingefær, revet og frisk
  • 1 ts gurkemeie
  • 50 g curry paste, rød
  • 4 dl hermetiske tomater, knuste
  • 7.5 dl hønsebuljong, evt. grønnsaksbuljong
  • 4 dl kokosmelk
  • 4 ss peanøttsmør
  • 2 stykker søtpotet
  • 500 g kikerter, kokte
  • salt
  • sukker
  • 1 stk lime
  • 200 g spinat, renset
  • koriander, frisk
  • 0.5 dl peanøtter, hakkede
  • olje, nøytral, til steking
  • lime, i båter, til servering
Hakk løk og hvitløk. Varm en skvett olje i en tykkbunnet gryte og fres løk og hvitløk blank og myk.
Tilsett ingefær, gurkemeie og karripasta. Fres videre under omrøring i et par minutter.
Hell i knuste tomater og buljong. Kok opp og la det småkoke i ti minutter.
Rør inn kokosmelk og peanøttsmør.
Skrell søtpotetene og skjær dem i jevne biter. Ha søtpotetbitene over i gryta og la det småkoke til bitene er helt møre (cirka 15 min).
Bland inn kikertene mot slutten av koketiden.
Smak til med salt, en klype sukker og noen friske dråper limesaft. Rør til slutt inn spinaten.
Dryss over koriander og peanøtter, og server limebåter ved siden av.
woman cooking

Bon appetit!

Hakk løk og hvitløk. Varm en skvett olje i en tykkbunnet gryte og fres løk og hvitløk blank og myk.
Tilsett ingefær, gurkemeie og karripasta. Fres videre under omrøring i et par minutter.
Hell i knuste tomater og buljong. Kok opp og la det småkoke i ti minutter.
Rør inn kokosmelk og peanøttsmør.
Skrell søtpotetene og skjær dem i jevne biter. Ha søtpotetbitene over i gryta og la det småkoke til bitene er helt møre (cirka 15 min).
Bland inn kikertene mot slutten av koketiden.
Smak til med salt, en klype sukker og noen friske dråper limesaft. Rør til slutt inn spinaten.
Dryss over koriander og peanøtter, og server limebåter ved siden av.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?