Til hovedinnhold

Björn Svenssons biff à la Rydberg

30 min
13 varer
180
Björn Svenssons biff à la Rydberg

Stjernekokk Björn Svensson deler oppskriften på en av rettene som har fulgt han gjennom livet: Den svenske klassikeren biff à la Rydberg. 

Han beskriver retten som en luksuriøs pytt i panne. Det beste er å bruke mørt kjørt, tipser han. 

Foto: Krister Sørbø/VG

Ingredienser

4
porsjoner
  • 800 g indrefilet, av storfe
  • 8 stykker poteter, gjerne Asterix, mellomstore
  • 2 stk gul løk
  • 2 kvister bladpersille
  • 4 stk eggeplomme
  • 1 bit pepperrot, fersk
  • smør, til steking
  • olje, til steking

Rødvinssjy

  • 2 stk sjalottløk
  • 4 kvister timian
  • 2 dl rødvin
  • 2 dl oksekraft
  • salt og kvernet pepper
  • 60 g smør

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 800 g indrefilet, av storfe
  • 8 stykker poteter, gjerne Asterix, mellomstore
  • 2 stk gul løk
  • 2 kvister bladpersille
  • 4 stk eggeplomme
  • 1 bit pepperrot, fersk
  • smør, til steking
  • olje, til steking

Rødvinssjy

  • 2 stk sjalottløk
  • 4 kvister timian
  • 2 dl rødvin
  • 2 dl oksekraft
  • salt og kvernet pepper
  • 60 g smør
Finhakk sjalottløk.
Lag rødvinssjy. Ha sjalottløk, timian og rødvin i en gryte, og la dette koke til det gjenstår ⅔ mengde.
Tilsett oksekraften og la dette koke videre til det gjenstår ⅔ mengde. Smak til med salt og pepper, og du visper inn smøret i sausen.
Skrell potetene. Skjær dem i 1 x 1 cm terninger, og skyll dem i rennende vann (for å få bort stivelsen). Finhakk løken.
Poteter og løk stekes hver for seg, i to stekepanner. Avslutt med en klatt smør. Smak til med salt og pepper.
Skjær indrefileten i 1 x 1 cm terninger. Stekes hardt og raskt i en glovarm panne med olje. Avslutt med en klatt smør. Smakes til med salt og pepper.
Finhakk bladpersillen.
Legg opp poteter, løk og kjøtt ved siden av hverandre på tallerkenen. Hell saus over kjøttet og anrett med persille, én rå eggeplomme og masse finrevet pepperrot.
Bland alt sammen når du skal spise, slik at eggeplommen fordeles utover. Serveres gjerne med knekkebrød.
woman cooking

Bon appetit!

Finhakk sjalottløk.
Lag rødvinssjy. Ha sjalottløk, timian og rødvin i en gryte, og la dette koke til det gjenstår ⅔ mengde.
Tilsett oksekraften og la dette koke videre til det gjenstår ⅔ mengde. Smak til med salt og pepper, og du visper inn smøret i sausen.
Skrell potetene. Skjær dem i 1 x 1 cm terninger, og skyll dem i rennende vann (for å få bort stivelsen). Finhakk løken.
Poteter og løk stekes hver for seg, i to stekepanner. Avslutt med en klatt smør. Smak til med salt og pepper.
Skjær indrefileten i 1 x 1 cm terninger. Stekes hardt og raskt i en glovarm panne med olje. Avslutt med en klatt smør. Smakes til med salt og pepper.
Finhakk bladpersillen.
Legg opp poteter, løk og kjøtt ved siden av hverandre på tallerkenen. Hell saus over kjøttet og anrett med persille, én rå eggeplomme og masse finrevet pepperrot.
Bland alt sammen når du skal spise, slik at eggeplommen fordeles utover. Serveres gjerne med knekkebrød.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?