Til hovedinnhold

Søtpotetgrateng

1 h
12 varer
1.3k
Søtpotetgrateng

Søtpotetgrateng er søtpotetvarianten av fløtegratinerte poteter. Søtpoteter i skiver, en klype muskat og ingefær, hvitløk og timian, fløte og ost blir virkelig knallgodt, og kan like gjerne være en rett i seg selv servert med en frisk salat. Søtpotetgrateng er dessuten supert som tilbehør til kylling og kalkun.

Bruk gjerne en blanding av forskjellige oster, som cheddar, gulost og parmesan. Litt blåmuggost og bacon smaker også veldig godt som topping. Erstatt eventuelt halvparten av fløten med melk hvis du ønsker det.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 4 stykker søtpotet
  • 3 ss hvetemel
  • 0.25 ts revet muskatnøtt
  • 0.25 ts malt ingefær
  • 0.75 ts salt
  • kvernet pepper
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss timian, hakket
  • 3 dl fløte
  • 200 g revet ost
  • smør, eller olje til formen
  • persille, hakket, til pynt

Slik gjør du:

  • 4 stykker søtpotet
  • 3 ss hvetemel
  • 0.25 ts revet muskatnøtt
  • 0.25 ts malt ingefær
  • 0.75 ts salt
  • kvernet pepper
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss timian, hakket
  • 3 dl fløte
  • 200 g revet ost
  • smør, eller olje til formen
  • persille, hakket, til pynt
Varm ovnen til 200 grader. Skrell søtpotetene og skjær dem i jevne tynne skiver.
Bland skivene med mel, muskat, ingefær, salt og pepper.
Legg skivene tett i tett i en smurt ildfast form. Dryss gjerne litt av osten mellom lagene.
Visp sammen fløte, finhakket eller most hvitløk og timian, og hell blandingen over skivene.
Dryss over resten av osten og bak gratengen midt i ovnen i cirka 35 minutter, eller til overflaten er gyllen og søtpotetskivene er helt møre. Sjekk med en kniv.
La helst gratengen få stå å sette seg i 10-15 minutter før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 200 grader. Skrell søtpotetene og skjær dem i jevne tynne skiver.
Bland skivene med mel, muskat, ingefær, salt og pepper.
Legg skivene tett i tett i en smurt ildfast form. Dryss gjerne litt av osten mellom lagene.
Visp sammen fløte, finhakket eller most hvitløk og timian, og hell blandingen over skivene.
Dryss over resten av osten og bak gratengen midt i ovnen i cirka 35 minutter, eller til overflaten er gyllen og søtpotetskivene er helt møre. Sjekk med en kniv.
La helst gratengen få stå å sette seg i 10-15 minutter før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?