Søtpotetgrateng er søtpotetvarianten av fløtegratinerte poteter. Søtpoteter i skiver, en klype muskat og ingefær, hvitløk og timian, fløte og ost blir virkelig knallgodt, og kan like gjerne være en rett i seg selv servert med en frisk salat. Søtpotetgrateng er dessuten supert som tilbehør til kylling og kalkun.
Bruk gjerne en blanding av forskjellige oster, som cheddar, gulost og parmesan. Litt blåmuggost og bacon smaker også veldig godt som topping. Erstatt eventuelt halvparten av fløten med melk hvis du ønsker det.
Varm ovnen til 200 grader. Skrell søtpotetene og skjær dem i jevne tynne skiver.
Bland skivene med mel, muskat, ingefær, salt og pepper.
Legg skivene tett i tett i en smurt ildfast form. Dryss gjerne litt av osten mellom lagene.
Visp sammen fløte, finhakket eller most hvitløk og timian, og hell blandingen over skivene.
Dryss over resten av osten og bak gratengen midt i ovnen i cirka 35 minutter, eller til overflaten er gyllen og søtpotetskivene er helt møre. Sjekk med en kniv.
La helst gratengen få stå å sette seg i 10-15 minutter før servering.
Bon appetit!
Varm ovnen til 200 grader. Skrell søtpotetene og skjær dem i jevne tynne skiver.
Bland skivene med mel, muskat, ingefær, salt og pepper.
Legg skivene tett i tett i en smurt ildfast form. Dryss gjerne litt av osten mellom lagene.
Visp sammen fløte, finhakket eller most hvitløk og timian, og hell blandingen over skivene.
Dryss over resten av osten og bak gratengen midt i ovnen i cirka 35 minutter, eller til overflaten er gyllen og søtpotetskivene er helt møre. Sjekk med en kniv.
La helst gratengen få stå å sette seg i 10-15 minutter før servering.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto