Til hovedinnhold

Halloween-kake med spindelvev

3 h
13 varer
84
Halloween-kake med spindelvev

Halloween-kake med spindelvev er litt ekkel å se på, men ikke verre enn at man får lyst til å smake på den.  

Selve kaken er en klassisk sjokoladekake som er fylt med en kjempegod mokkakrem. Kaken toppes med glasur laget av kokesjokolade og kremfløte, og spindelvevet består av helt vanlig melisglasur. Kaken smaker nydelig av sjokolade og kaffe.

Edderkoppene som kaken er pyntet med, er laget av plast og kan ikke spises. De fås kjøpt i ulike interiørbutikker i tiden før Halloween. Vil du heller ha spiselige edderkopper på kaken, kan du lage disse med brunfarget marsipan og lakrislisser. 

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

8
porsjoner

Sjokoladekake

  • 100 g smør
  • 200 g sukker
  • 2 stykker egg
  • 2 ts bakepulver
  • 1.5 ss kakaopulver
  • 200 g hvetemel
  • 1.5 dl melk

Mokkakrem

  • 150 g smør
  • 1 dl kaffe, sterk
  • 200 g kokesjokolade
  • 350 g melis

Sjokoladeganache

  • 1 dl kremfløte
  • 200 g kokesjokolade
  • 1 ss glukose

Melisglasur

  • 3 dl melis
  • 2 ss vann

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Sjokoladekake

  • 100 g smør
  • 200 g sukker
  • 2 stykker egg
  • 2 ts bakepulver
  • 1.5 ss kakaopulver
  • 200 g hvetemel
  • 1.5 dl melk

Mokkakrem

  • 150 g smør
  • 1 dl kaffe, sterk
  • 200 g kokesjokolade
  • 350 g melis

Sjokoladeganache

  • 1 dl kremfløte
  • 200 g kokesjokolade
  • 1 ss glukose

Melisglasur

  • 3 dl melis
  • 2 ss vann
Pisk mykt smør og sukker sammen. Tilsett eggene og pisk videre til du får en luftig smørkrem.
Sikt bakepulver og kakaopulver med hvetemelet. Bland dette i deigen sammen med melken til du får en luftig og klumpfri kakerøre.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30-35 minutter. Sjekk med en kakenål at kaken er gjennomstekt før kaken tas ut av ovnen.
Avkjøl kaken i formen til den er helt kald. Løsne den fra formen, dra av bakepapiret og del kaken i 2 bunner.
Til mokkakremen smeltes smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett kaffepulver og oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte og rør blandingen jevn.
Ha i melis og pisk kremen opp til den blir helt klumpfri. La mokkakremen avkjøles en liten stund, til du synes at den har passe tykk smørekonsistens.
Ha godt over halvparten av mokkakremen mellom kakebunnene og smør resten på toppen av kaken og nedover kantene. Sett kaken i kjøleskapet.
Lag sjokoladeganache ved å varme opp kremfløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett kokesjokolade og glukose.
La sjokoladen smelte og rør glasuren glatt. Glasuren er nokså tynn i konsistensen mens den er varm. Sett den i kjøleskapet til den har tyktflytende konsistens.
Lag imens melisglasuren ved å røre melis og vann sammen. Tilpass mengden vann til en passe tykk glasur. Den må være tykk nok til at den ikke flyter utover, men myk nok til at du kan sprøyte den ut. Ha melisglasuren i en sprøytepose og klipp et lite hull i enden.
Smør sjokoladeganachen over toppen av kaken. Sprøyt deretter melisglasuren på kaken i et spiralmønster. Bruk så en tannpirker og dra den gjennom spiralen, fra midten og ut til kantene, så du får et spindelvev-mønster.
Smør sjokoladeganachen over toppen av kaken. Sprøyt deretter melisglasuren på kaken i et spiralmønster. Bruk så en tannpirker og dra den gjennom spiralen, fra midten og ut til kantene, så du får et spindelvev-mønster.
Det gjør ikke noe om sjokoladeganachen og melisen renner litt nedover langs kanten av kaken. Det er jo tross alt en Halloween-kake.
Sett kaken tilbake i kjøleskapet så sjokoladeganachen stivner. Pynt kaken med edderkopper før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk mykt smør og sukker sammen. Tilsett eggene og pisk videre til du får en luftig smørkrem.
Sikt bakepulver og kakaopulver med hvetemelet. Bland dette i deigen sammen med melken til du får en luftig og klumpfri kakerøre.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30-35 minutter. Sjekk med en kakenål at kaken er gjennomstekt før kaken tas ut av ovnen.
Avkjøl kaken i formen til den er helt kald. Løsne den fra formen, dra av bakepapiret og del kaken i 2 bunner.
Til mokkakremen smeltes smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett kaffepulver og oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte og rør blandingen jevn.
Ha i melis og pisk kremen opp til den blir helt klumpfri. La mokkakremen avkjøles en liten stund, til du synes at den har passe tykk smørekonsistens.
Ha godt over halvparten av mokkakremen mellom kakebunnene og smør resten på toppen av kaken og nedover kantene. Sett kaken i kjøleskapet.
Lag sjokoladeganache ved å varme opp kremfløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett kokesjokolade og glukose.
La sjokoladen smelte og rør glasuren glatt. Glasuren er nokså tynn i konsistensen mens den er varm. Sett den i kjøleskapet til den har tyktflytende konsistens.
Lag imens melisglasuren ved å røre melis og vann sammen. Tilpass mengden vann til en passe tykk glasur. Den må være tykk nok til at den ikke flyter utover, men myk nok til at du kan sprøyte den ut. Ha melisglasuren i en sprøytepose og klipp et lite hull i enden.
Smør sjokoladeganachen over toppen av kaken. Sprøyt deretter melisglasuren på kaken i et spiralmønster. Bruk så en tannpirker og dra den gjennom spiralen, fra midten og ut til kantene, så du får et spindelvev-mønster.
Smør sjokoladeganachen over toppen av kaken. Sprøyt deretter melisglasuren på kaken i et spiralmønster. Bruk så en tannpirker og dra den gjennom spiralen, fra midten og ut til kantene, så du får et spindelvev-mønster.
Det gjør ikke noe om sjokoladeganachen og melisen renner litt nedover langs kanten av kaken. Det er jo tross alt en Halloween-kake.
Sett kaken tilbake i kjøleskapet så sjokoladeganachen stivner. Pynt kaken med edderkopper før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?