Til hovedinnhold

Hjemmelaget Spagetti à la Capri

1 h
16 varer
1.3k
Hjemmelaget «Spagetti à la Capri»

Hermetikk-favoritten «Spagetti à la Capri» er stadig like populær. La oss derfor forsøke å lage den fra bunnen av, som en hyllest  til en gammel traver.

Cocktailpølser kan gjerne erstattes med andre pølser skåret i biter.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 stk løk, middels stor
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 dl loffsmuler
  • 1.25 dl melk
  • 600 g kjøttdeig
  • 50 g parmesan, revet
  • 1 ts fenikkelfrø, knuste
  • 1 ts salt
  • 1.5 dl buljong, eller vann
  • 2 bokser hermetiske tomater, hakkede
  • 500 g spagetti
  • 200 g pølse, cocktail

Til servering

  • ost, revet
  • salt og kvernet pepper
  • basilikumblader, eller bladpersille

Til steking

  • smør, eller olje

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk løk, middels stor
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 dl loffsmuler
  • 1.25 dl melk
  • 600 g kjøttdeig
  • 50 g parmesan, revet
  • 1 ts fenikkelfrø, knuste
  • 1 ts salt
  • 1.5 dl buljong, eller vann
  • 2 bokser hermetiske tomater, hakkede
  • 500 g spagetti
  • 200 g pølse, cocktail

Til servering

  • ost, revet
  • salt og kvernet pepper
  • basilikumblader, eller bladpersille

Til steking

  • smør, eller olje
Finhakk løk og hvitløk og fres det mykt i litt olje.
Bland sammen brød og melk, la det svelle i 10 minutter.
Bland det oppbløtte brødet i kjøttdeigen og tilsett løk, parmesan, fennikel, salt og kvernet pepper
Rør alt godt sammen til en jevn farse. Trill ut fine kjøttboller med rene våte hender.
Brun kjøttbollene i to omganger i en stor stekepanne. Ha bollene over på en tallerken så lenge. Kok ut pannen med buljong eller vann.
Hell tomatene over i pannen, kok opp og la tomatsausen småputre i 10 minutter. Smak til med salt, pepper og sukker. Kjør eventuelt sausen glatt med en stavmikser.
Ha kjøttbollene over i sausen og la det hele putre videre i 15 minutter
Kok spagettien «al dente». Stek pølsene gylne og bland sammen pasta, pølser, kjøttboller og saus.
woman cooking

Bon appetit!

Finhakk løk og hvitløk og fres det mykt i litt olje.
Bland sammen brød og melk, la det svelle i 10 minutter.
Bland det oppbløtte brødet i kjøttdeigen og tilsett løk, parmesan, fennikel, salt og kvernet pepper
Rør alt godt sammen til en jevn farse. Trill ut fine kjøttboller med rene våte hender.
Brun kjøttbollene i to omganger i en stor stekepanne. Ha bollene over på en tallerken så lenge. Kok ut pannen med buljong eller vann.
Hell tomatene over i pannen, kok opp og la tomatsausen småputre i 10 minutter. Smak til med salt, pepper og sukker. Kjør eventuelt sausen glatt med en stavmikser.
Ha kjøttbollene over i sausen og la det hele putre videre i 15 minutter
Kok spagettien «al dente». Stek pølsene gylne og bland sammen pasta, pølser, kjøttboller og saus.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?