Til hovedinnhold

Klippfisk med gulrotstuing

45 min
13 varer
675
Klippfisk med gulrotstuing

I denne klippfisk-oppskriften henter vi gulrotstuingen frem fra glemselen. Her serveres klassikeren sammen med pannestekt klippfisk og egg- og baconsmør. 

Klippfisk kan byttes ut med torsk eller en annen hvit fisk.

Ingredienser

4
porsjoner

Klippfisk med egg- og baconsmør

  • 600 g klippfisk, utvannet
  • 200 g bacon
  • 3 stykker egg, hardkokte
  • 100 g smør
  • olje, til steking
  • friske urter, som hakket persille, gressløk, dill
  • poteter, kokte, til servering

Gulrotstuing

  • 1 kg gulrøtter
  • 3 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 5 dl melk
  • salt
  • kvernet pepper
  • revet muskatnøtt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Klippfisk med egg- og baconsmør

  • 600 g klippfisk, utvannet
  • 200 g bacon
  • 3 stykker egg, hardkokte
  • 100 g smør
  • olje, til steking
  • friske urter, som hakket persille, gressløk, dill
  • poteter, kokte, til servering

Gulrotstuing

  • 1 kg gulrøtter
  • 3 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 5 dl melk
  • salt
  • kvernet pepper
  • revet muskatnøtt

Klippfisk med egg- og baconsmør

Skjær baconet i små biter og sprøstek bitene. Tilsett smøret mot slutten av steketiden.
Hakk eggene og bland eggehakket sammen med baconsmøret.
Del fisken i fire jevne stykker og tørk stykkene godt på kjøkkenpapir. Stek fisken over høy varme, et par minutter på hver side.
Server klippfisken med gulrotstuing, koke poteter og egg- og baconsmør.

Gulrotstuing

Skrell og del gulrøttene i jevne biter eller skiver.
Smelt smøret i en kasserolle. Visp inn melet og spe med melken under visping.
Kok opp sausen under omrøring og la den småkoke i 5 minutter. Smak til med salt, pepper og revet muskat.
Kok gulrøttene så vidt møre i lettsaltet vann. Hell av kokevannet og bland gulrøttene sammen med den hvite sausen.
woman cooking

Bon appetit!

Klippfisk med egg- og baconsmør

Skjær baconet i små biter og sprøstek bitene. Tilsett smøret mot slutten av steketiden.
Hakk eggene og bland eggehakket sammen med baconsmøret.
Del fisken i fire jevne stykker og tørk stykkene godt på kjøkkenpapir. Stek fisken over høy varme, et par minutter på hver side.
Server klippfisken med gulrotstuing, koke poteter og egg- og baconsmør.

Gulrotstuing

Skrell og del gulrøttene i jevne biter eller skiver.
Smelt smøret i en kasserolle. Visp inn melet og spe med melken under visping.
Kok opp sausen under omrøring og la den småkoke i 5 minutter. Smak til med salt, pepper og revet muskat.
Kok gulrøttene så vidt møre i lettsaltet vann. Hell av kokevannet og bland gulrøttene sammen med den hvite sausen.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?