Til hovedinnhold

Vegetartaco med gulrøtter

45 min
17 varer
398
Vegetartaco med gulrøtter

Prøv vegetartaco med gulrøtter! Ovnsbaking gir gulrøttene en mer intens og sødmefull smak, og de kler utmerket godt krydder som koriander, spisskummen, fennikel, chili, ingefær og hvitløk. Her har kokk Lise Finckenhagen fylt lefsene med finsnittet rødkål, avokado, mango, chili, rødløk og koriander. Med en liten klatt chilimajones på toppen og en skvis lime helt til slutt, får du en superfresh koserett en fredagskveld verdig.  Annet tilbehør som guacamole, frisk tomatsalsa, rømme, gulost og smuldret fetaost smaker også veldig godt til gulrot-taco. 

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 kg gulrøtter
  • 1 ts korianderfrø, knust
  • 2 ts spisskummen
  • 0.5 ts fennikelfrø, knust
  • 1 ts chiliflak, eller chilipulver
  • 2 fedd hvitløk
  • 4 ss olje, nøytral
  • salt

Tilbehør

  • tortillas
  • rødkål, finsnittet
  • rødløk, finhakket
  • avokado, i skiver
  • mango, i terninger
  • grønn chili, finsnittet
  • koriander, frisk
  • chilimajones
  • lime, til å presse over

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 1 kg gulrøtter
  • 1 ts korianderfrø, knust
  • 2 ts spisskummen
  • 0.5 ts fennikelfrø, knust
  • 1 ts chiliflak, eller chilipulver
  • 2 fedd hvitløk
  • 4 ss olje, nøytral
  • salt

Tilbehør

  • tortillas
  • rødkål, finsnittet
  • rødløk, finhakket
  • avokado, i skiver
  • mango, i terninger
  • grønn chili, finsnittet
  • koriander, frisk
  • chilimajones
  • lime, til å presse over
Varm ovnen til 210 grader. Dekk et stekebrett med bakepapir.
Skrell og skjær gulrøttene i jevne staver eller terninger. Bland gulrøttene med krydder, knuste hvitløkfedd, olje og salt, og fordel dem utover stekebrettet.
Stek gulrotstavene i cirka 25 minutter, eller til de er møre, men fortsatt sprø, og gylne.
Server gulrøttene i varme tortillas med for eksempel rødkål, avokado, mango, rødløk, koriander og chilimajones.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 210 grader. Dekk et stekebrett med bakepapir.
Skrell og skjær gulrøttene i jevne staver eller terninger. Bland gulrøttene med krydder, knuste hvitløkfedd, olje og salt, og fordel dem utover stekebrettet.
Stek gulrotstavene i cirka 25 minutter, eller til de er møre, men fortsatt sprø, og gylne.
Server gulrøttene i varme tortillas med for eksempel rødkål, avokado, mango, rødløk, koriander og chilimajones.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?