Til hovedinnhold

Hjemmelaget eplemos

25 min
5 varer
87
Hjemmelaget eplemos

Tykk eplemos passer utmerket som fyll i en wienerstang. Eller bruk det i annen bakst for å få syrlig og god eplesmak. 

Ingredienser

1
porsjoner
  • 10 stk eple
  • 2 dl sukker
  • 2 dl eplemost, eller vann
  • 1 stk vaniljestang, splittet på langs
  • 1 bit kanelstang

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 10 stk eple
  • 2 dl sukker
  • 2 dl eplemost, eller vann
  • 1 stk vaniljestang, splittet på langs
  • 1 bit kanelstang
Rens og skjær eplene i jevne biter.
Skrap ut frøene fra vaniljestangen.
Ha eplebitene, sukker, eplemost, vaniljestang, vaniljefrø og kanel over i en kasserolle. Kok opp, og la det småkoke til eplebitene er helt møre og det meste av væsken har fordampet. Pass på mot slutten slik at det ikke fester seg i bunnen av kasserollen. Rør om av og til for å unngå at det fester seg i bunnen. Avkjøl.
woman cooking

Bon appetit!

Rens og skjær eplene i jevne biter.
Skrap ut frøene fra vaniljestangen.
Ha eplebitene, sukker, eplemost, vaniljestang, vaniljefrø og kanel over i en kasserolle. Kok opp, og la det småkoke til eplebitene er helt møre og det meste av væsken har fordampet. Pass på mot slutten slik at det ikke fester seg i bunnen av kasserollen. Rør om av og til for å unngå at det fester seg i bunnen. Avkjøl.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?