Til hovedinnhold

Bakt ostekake med sitroncurd

5 h
10 varer
258
Bakt ostekake med sitroncurd
Kristine Ilstad

En stekt ostekake er kremet og deilig. Ekstra nydelig blir denne varianten: En bakt ostekake med sitroncurd. Den tykke sitronkremen er sprøytet inn i ostekremen, og resultatet blir en drøm av en ostekake, som både er søt og lett syrlig på samme tid.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

6
porsjoner

Kjeksbunn

  • 150 g digestive-kjeks
  • 2 ss brunt sukker
  • 100 g smør

Sitroncurd

  • 4 stk eggeplomme
  • 150 g sukker
  • 1 dl sitronsaft, presset
  • 2 ts sitronskall, fint revet
  • 100 g smør

Ostefyll

  • 600 g kremost
  • 1 ss vaniljepasta
  • 150 g sukker
  • 4 stk egg

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Kjeksbunn

  • 150 g digestive-kjeks
  • 2 ss brunt sukker
  • 100 g smør

Sitroncurd

  • 4 stk eggeplomme
  • 150 g sukker
  • 1 dl sitronsaft, presset
  • 2 ts sitronskall, fint revet
  • 100 g smør

Ostefyll

  • 600 g kremost
  • 1 ss vaniljepasta
  • 150 g sukker
  • 4 stk egg

Sitroncurd

Sitroncurden bør lages klar dagen i forveien: Ha eggeplommer, sukker, sitronjuice og sitronskall i en metallbolle og sett over en kjele med kokende vann.
Varm opp sitronkremen over vanndampen under stadig omrøring helt til kremen blir tykk og kremete. Ta kjelen av platen og rør i mykt smør i klatter. Avkjøl kremen i kjøleskapet til dagen etter.

Kjeksbunn

Knus Digestivekjeks til fine smuler. Du kan bruke food processor til dette, men det går også fint å ha kjeksen i en pose og kjevle over slik at kjeksene knuser. Bland kjekssmulene med brunt sukker og smeltet smør.
Ha bakepapir i bunnen av en rund form som er 24 cm i diameter. Ha kjeksblandingen i formen og bruk baksiden av en skje til å presse kjeksen jevnt utover i bunnen av formen. Sett formen i kjøleskapet mens du lager ostefyllet.

Ostefyll

Pisk sammen kremost, vaniljepasta og sukker. Visp inn eggene, ett om gangen. Ta formen ut av kjøleskapet og hell forsiktig ostefyllet over kjeksbunnen i formen.
Ta sitroncurden ut av kjøleskapet og ha den i en sprøytepose. Sprøyt sitroncurden oppå ostefyllet i sirkler. Sitroncurden vil synke ned i ostefyllet, men bare forsett å sprøyte oppå i flere runder til all sitroncurd er brukt opp.
Ta sitroncurden ut av kjøleskapet og ha den i en sprøytepose. Sprøyt sitroncurden oppå ostefyllet i sirkler. Sitroncurden vil synke ned i ostefyllet, men bare forsett å sprøyte oppå i flere runder til all sitroncurd er brukt opp.
Varm opp ovnen til 150 grader. Sett kaken på en stekeplate midt i ovnen og senk straks varmen på ovnen til 100 grader. La kaken steke i 3 timer - den lange steketiden på svak varme reduserer risikoen for at ostekaken sprekker på toppen. Slå av varmen på ovnen og la kaken stå i ettervarmen i 15 minutter til.
Varm opp ovnen til 150 grader. Sett kaken på en stekeplate midt i ovnen og senk straks varmen på ovnen til 100 grader. La kaken steke i 3 timer - den lange steketiden på svak varme reduserer risikoen for at ostekaken sprekker på toppen. Slå av varmen på ovnen og la kaken stå i ettervarmen i 15 minutter til.
Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøles i kjøleskapet til dagen etter. Dagen etter vil ostekaken være fast i konsistensen, og kan da lett tas ut av formen og flyttes over på et fat.
woman cooking

Bon appetit!

Sitroncurd

Sitroncurden bør lages klar dagen i forveien: Ha eggeplommer, sukker, sitronjuice og sitronskall i en metallbolle og sett over en kjele med kokende vann.
Varm opp sitronkremen over vanndampen under stadig omrøring helt til kremen blir tykk og kremete. Ta kjelen av platen og rør i mykt smør i klatter. Avkjøl kremen i kjøleskapet til dagen etter.

Kjeksbunn

Knus Digestivekjeks til fine smuler. Du kan bruke food processor til dette, men det går også fint å ha kjeksen i en pose og kjevle over slik at kjeksene knuser. Bland kjekssmulene med brunt sukker og smeltet smør.
Ha bakepapir i bunnen av en rund form som er 24 cm i diameter. Ha kjeksblandingen i formen og bruk baksiden av en skje til å presse kjeksen jevnt utover i bunnen av formen. Sett formen i kjøleskapet mens du lager ostefyllet.

Ostefyll

Pisk sammen kremost, vaniljepasta og sukker. Visp inn eggene, ett om gangen. Ta formen ut av kjøleskapet og hell forsiktig ostefyllet over kjeksbunnen i formen.
Ta sitroncurden ut av kjøleskapet og ha den i en sprøytepose. Sprøyt sitroncurden oppå ostefyllet i sirkler. Sitroncurden vil synke ned i ostefyllet, men bare forsett å sprøyte oppå i flere runder til all sitroncurd er brukt opp.
Ta sitroncurden ut av kjøleskapet og ha den i en sprøytepose. Sprøyt sitroncurden oppå ostefyllet i sirkler. Sitroncurden vil synke ned i ostefyllet, men bare forsett å sprøyte oppå i flere runder til all sitroncurd er brukt opp.
Varm opp ovnen til 150 grader. Sett kaken på en stekeplate midt i ovnen og senk straks varmen på ovnen til 100 grader. La kaken steke i 3 timer - den lange steketiden på svak varme reduserer risikoen for at ostekaken sprekker på toppen. Slå av varmen på ovnen og la kaken stå i ettervarmen i 15 minutter til.
Varm opp ovnen til 150 grader. Sett kaken på en stekeplate midt i ovnen og senk straks varmen på ovnen til 100 grader. La kaken steke i 3 timer - den lange steketiden på svak varme reduserer risikoen for at ostekaken sprekker på toppen. Slå av varmen på ovnen og la kaken stå i ettervarmen i 15 minutter til.
Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøles i kjøleskapet til dagen etter. Dagen etter vil ostekaken være fast i konsistensen, og kan da lett tas ut av formen og flyttes over på et fat.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?