Til hovedinnhold

Lammegryte med bog

3 h
13 varer
451
Lammegryte med bog

Lammegryte med fersk lammebog, gulrøtter, kålrot, purre, poteter og kantareller er den perfekte høstgryten. Revet pepperrot gir det lille ekstra og kan rives over i gode mengde rett før servering. Server med brød eller flatbrød og godt smør.

Gryten kan gjerne lages dagen i forveien for så å varmes opp igjen før servering. Er du glad i øl, kan du erstatte noen av kraften med øl.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 kg lammebog, renskåret
  • 1 kvast timian, frisk
  • 2 stykker laurbær
  • 1 l lammekraft, evt. buljong eller vann
  • 600 g poteter, små
  • 6 stykker gulrøtter, mellomstore
  • 0.5 stk kålrot
  • 1 stk purreløk
  • 200 g kantarell
  • smør, eller nøytral olje, til steking
  • salt og kvernet pepper
  • pepperrot, fersk
  • persille

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg lammebog, renskåret
  • 1 kvast timian, frisk
  • 2 stykker laurbær
  • 1 l lammekraft, evt. buljong eller vann
  • 600 g poteter, små
  • 6 stykker gulrøtter, mellomstore
  • 0.5 stk kålrot
  • 1 stk purreløk
  • 200 g kantarell
  • smør, eller nøytral olje, til steking
  • salt og kvernet pepper
  • pepperrot, fersk
  • persille
Skjær bogkjøttet i jevne terninger på cirka 3 x 3 cm, og krydre det med salt og kvernet pepper.
Bruk en stor tykkbunnet gryte. Varm en skvett olje i gryten og brun kjøttet godt over høy varme.
Tilsett timian, laurbær og kraft. Kok opp, legg på lokk og la kjøttet småputre i en times tid.
Skrubb potetene, men la skallet sitte på hvis det er tynt. Kok potetene møre.
Skrell og del gulrøtter og kålroten i jevne biter. Rens og skjær purren i skiver. Riv kantarellene i mindre biter.
Ha gulrot og kålrot over i gryten med kjøttet, og la det småputre videre i en times tid eller til kjøttet er helt mørt og grønnsakene møre.
Tilsett purre, kantareller og poteter.
La det hele syde videre i 15 -20 minutter. Dryss over hakket persille og revet pepperrot ved servering.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær bogkjøttet i jevne terninger på cirka 3 x 3 cm, og krydre det med salt og kvernet pepper.
Bruk en stor tykkbunnet gryte. Varm en skvett olje i gryten og brun kjøttet godt over høy varme.
Tilsett timian, laurbær og kraft. Kok opp, legg på lokk og la kjøttet småputre i en times tid.
Skrubb potetene, men la skallet sitte på hvis det er tynt. Kok potetene møre.
Skrell og del gulrøtter og kålroten i jevne biter. Rens og skjær purren i skiver. Riv kantarellene i mindre biter.
Ha gulrot og kålrot over i gryten med kjøttet, og la det småputre videre i en times tid eller til kjøttet er helt mørt og grønnsakene møre.
Tilsett purre, kantareller og poteter.
La det hele syde videre i 15 -20 minutter. Dryss over hakket persille og revet pepperrot ved servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?