Til hovedinnhold

Cassoulet - Fransk gryte med and og hvite bønner

3 h
16 varer
464
Cassoulet - Fransk gryte

Cassoulet er en fransk gryte som varmer og gleder. Denne bønnegryten inneholder både flesk, pølser og konfiterte andelår. Husk å legge bønnene i bløt dagen i forveien og bruk skikkelig gode pølser med masse smak. Konfiterte andelår er det helt innafor å kjøpe ferdig - faktisk er det ferdigmat og hermetikk på sitt aller beste. Her kan det med andre ord jukses med god samvittighet.

Et godt tips er å la skallet av en halv appelsin få koke med sammen med bønnene. Vask appelsinen godt og bruk kun det ytterste oransje. Bruk gjerne en skreller og skrell av tynne flak. Da kan de enkelt fiskes opp igjen.

Tiden er ikke medregnet bløtlegging av bønner.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 250 g tørkede cannelinibønner, hvite bønner
  • 100 g bacon
  • 150 g lettsaltet flesk
  • 2 stykker løk
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 boks hermetiske tomater, knuste
  • 5 dl kyllingkraft
  • 1 kvast rosmarin
  • 4 stykker Konfiterte andelår, ferdigkjøpt, evt. kyllinglår/kyllingconfit
  • 400 g pølse, godt krydrede, gjerne rå
  • 2 dl brødsmuler
  • salt
  • pepper
  • smør, eller olje, til steking
  • persille, hakket
  • godt brød

Slik gjør du:

  • 250 g tørkede cannelinibønner, hvite bønner
  • 100 g bacon
  • 150 g lettsaltet flesk
  • 2 stykker løk
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 boks hermetiske tomater, knuste
  • 5 dl kyllingkraft
  • 1 kvast rosmarin
  • 4 stykker Konfiterte andelår, ferdigkjøpt, evt. kyllinglår/kyllingconfit
  • 400 g pølse, godt krydrede, gjerne rå
  • 2 dl brødsmuler
  • salt
  • pepper
  • smør, eller olje, til steking
  • persille, hakket
  • godt brød
Bløtlegg bønnene natten over i rikelig med kaldt vann.
Skjær bacon og flesk i grove strimler. Finhakk løk og hvitløk.
Bruk en stor stekepanne med høye kanter. Fres bacon og flesk til det blir lett gyllent.
Tilsett løk og hvitløk og fres videre under omrøring til løken blir gyllen.
Tilsett bønner, tomater, kraft og rosmarin. Kok opp under omrøring, legg på et løstsittende lokk og la det hele småputre til bønnene er helt møre, cirka 2 timer. Rør om med jevne mellomrom.
Brun lårene i en stekepanne til skinnet blir litt sprøtt. Del pølsene og la de også få en rask runde i stekepannen.
Legg lår og pølser over i bønnegryten og la det syde videre i cirka 20 minutter til lårene er gjennomvarme og pølsene ferdigkokte.
Stek brødsmulene gylne og sprø i andefettet som er igjen i pannen. La gjerne et knust hvitløksfedd få steke med.
Dryss de sprøstekte smulene og hakket persille over gryta før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Bløtlegg bønnene natten over i rikelig med kaldt vann.
Skjær bacon og flesk i grove strimler. Finhakk løk og hvitløk.
Bruk en stor stekepanne med høye kanter. Fres bacon og flesk til det blir lett gyllent.
Tilsett løk og hvitløk og fres videre under omrøring til løken blir gyllen.
Tilsett bønner, tomater, kraft og rosmarin. Kok opp under omrøring, legg på et løstsittende lokk og la det hele småputre til bønnene er helt møre, cirka 2 timer. Rør om med jevne mellomrom.
Brun lårene i en stekepanne til skinnet blir litt sprøtt. Del pølsene og la de også få en rask runde i stekepannen.
Legg lår og pølser over i bønnegryten og la det syde videre i cirka 20 minutter til lårene er gjennomvarme og pølsene ferdigkokte.
Stek brødsmulene gylne og sprø i andefettet som er igjen i pannen. La gjerne et knust hvitløksfedd få steke med.
Dryss de sprøstekte smulene og hakket persille over gryta før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?