Trolldeigens tid er ikke forbi. Nisser og troll-figurer har måtte vike for trendknollen. Pakket og stekt i den salte deigen, blir selleriroten bakt til fløyelsmyk konsistens med en mild saltsmak. Ganske så spektakulær å se på blir den også. Server den «trolldeigbakte» sellerien som en egen rett toppet med for eksempel brie og granateplekjerner, eller kryddersmør. Bakt selleri er også nydelig som tilbehør til andre retter, og er spesielt godt stekt hvit fisk og viltkjøtt. Obs! Det er viktig at skallet er på selleriroten, hvis ikke vil den bli altfor salt.
Skrubb og rens selleriroten veldig nøye. Pass på at du får fjernet alle rester av jord uten å skrelle sellerien.
Varm ovnen til 190 grader.
Kjevl ut trolldeigen til en rund leiv med 0,5-1 cm tykkelse. Legg et par små urtekvaster på midten (hvis ønskelig) av leiven og legg på selleriroten.
Pakk deigen rundt sellerien. Klem den godt inntil sellerien, unngå luftbobler og sprekker i deigen (eventuelle sprekker eller hull i deigen er det bare å klemme sammen).
Bak sellerien midt i ovnen i to timer.
«Kakk» opp trolldeigen og løft ut sellerien. (Tørk vekk eventuelle «rester» av deig).
Del sellerien i grove kløfter før servering.
Bon appetit!
Kna mel, salt og vann sammen til en jevn deig.
Skrubb og rens selleriroten veldig nøye. Pass på at du får fjernet alle rester av jord uten å skrelle sellerien.
Varm ovnen til 190 grader.
Kjevl ut trolldeigen til en rund leiv med 0,5-1 cm tykkelse. Legg et par små urtekvaster på midten (hvis ønskelig) av leiven og legg på selleriroten.
Pakk deigen rundt sellerien. Klem den godt inntil sellerien, unngå luftbobler og sprekker i deigen (eventuelle sprekker eller hull i deigen er det bare å klemme sammen).
Bak sellerien midt i ovnen i to timer.
«Kakk» opp trolldeigen og løft ut sellerien. (Tørk vekk eventuelle «rester» av deig).
Del sellerien i grove kløfter før servering.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto