Plommechutney er nydelig til modne oster, krydrede indisk-inspirerte retter, andebryst, svinekjøtt, grillmat eller alt annet som har godt av et forfriskende og sødmefullt følge. Fyller du chutneyen over på varme, rene glass med tett lokk (fylles helt opp), vil den holde seg fint i 2-3 måneder på et kjølig sted.
Tips: Kinesisk five-spice krydder er en blanding som består av fem krydder: Kanel, fennikel, stjerneanis, sichuanpepper og nellik. Får du ikke tak i det kan du lage en egen blanding av alle eller noen av de samme krydderne.
Fjern plommesteinene og del plommene i mindre biter. Finhakk løken.
Bland alt i en kasserolle og kok opp. La plommechutneyen småputre i cirka 30 minutter med sporadisk omrøring, eller til chutneyen har kokt inn til marmelade-konsistens.
Hell den ferdige chutneyen over på varme, rene glass med tett lokk.
Bon appetit!
Fjern plommesteinene og del plommene i mindre biter. Finhakk løken.
Bland alt i en kasserolle og kok opp. La plommechutneyen småputre i cirka 30 minutter med sporadisk omrøring, eller til chutneyen har kokt inn til marmelade-konsistens.
Hell den ferdige chutneyen over på varme, rene glass med tett lokk.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto