Til hovedinnhold

Plommepai

2 h 30 min
10 varer
876
Plommepai

Lag en god plommepai. Akkurat passe søt og frisk, og med sprø og flakete mørdeig, malte mandler i fyllet og masse plommer. Server den lun!

Ingredienser

8
porsjoner

Mørdeig

  • 125 g smør, kaldt
  • 250 g hvetemel
  • 90 g melis
  • 1 stk egg, mellomstort, sammenvispet

Fyll

  • 100 g smør, + ekstra til steking
  • 100 g sukker, + ekstra til steking
  • 2 stk egg
  • 100 g mandler, finmalte
  • 2 ss hvetemel
  • 2 ss sitronsaft
  • 700 g plommer, modne
  • eggeplomme, til pensling
  • perlesukker

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat

Mørdeig

  • 125 g smør, kaldt
  • 250 g hvetemel
  • 90 g melis
  • 1 stk egg, mellomstort, sammenvispet

Fyll

  • 100 g smør, + ekstra til steking
  • 100 g sukker, + ekstra til steking
  • 2 stk egg
  • 100 g mandler, finmalte
  • 2 ss hvetemel
  • 2 ss sitronsaft
  • 700 g plommer, modne
  • eggeplomme, til pensling
  • perlesukker
Skjær smøret til paideigen i små terninger. Bland smør og mel i en bolle. Smuldre smøret inn i melet ved å gni smørklumpene mellom fingrene.
Skjær smøret til paideigen i små terninger. Bland smør og mel i en bolle. Smuldre smøret inn i melet ved å gni smørklumpene mellom fingrene.
Tilsett melis og egg. Kna deigen raskt sammen. Arbeid deigen minst mulig for best resultat. Pakk deigen godt inn i plastfilm og la den få hvile i kjøleskapet i minst en time før bruk.
Tilsett melis og egg. Kna deigen raskt sammen. Arbeid deigen minst mulig for best resultat. Pakk deigen godt inn i plastfilm og la den få hvile i kjøleskapet i minst en time før bruk.
Lag fyllet. Pisk smør og sukker lyst og luftig. Visp inn egg, mandler, mel og sitronsaft.
Lag fyllet. Pisk smør og sukker lyst og luftig. Visp inn egg, mandler, mel og sitronsaft.
Varm ovnen til 190 grader.
Kjevl ut litt over halvparten av deigen til en rund leiv og kle terteformen med deigen. Klem deigen inntil og litt over kanten.
Kjevl ut litt over halvparten av deigen til en rund leiv og kle terteformen med deigen. Klem deigen inntil og litt over kanten.
Bre fyllet jevnt utover bunnen.
Bre fyllet jevnt utover bunnen.
Del plommene og fjern steinene.
Smelt 2-3 ss smør og sukker i en stor stekepanne. Legg i plommene og stek plommene et lite minutt, eller til de begynner å mykne noe.
Legg plommene over i fyllet. Ta vare på sausen som blir igjen i pannen, den kan du dryppe over den ferdigstekte terten.
Legg plommene over i fyllet. Ta vare på sausen som blir igjen i pannen, den kan du dryppe over den ferdigstekte terten.
Kjevl ut resten av deigen og del den i 2-3 cm brede bånd.
Kjevl ut resten av deigen og del den i 2-3 cm brede bånd.
Legg båndene over fyllet på kryss og tvers, over og under hverandre. Klem kantene forsiktig sammen og fjern overflødig deig. Pensle med eggeplomme og dryss over perlesukker. Stek paien midt i ovnen i cirka 45 minutter.
Legg båndene over fyllet på kryss og tvers, over og under hverandre. Klem kantene forsiktig sammen og fjern overflødig deig. Pensle med eggeplomme og dryss over perlesukker. Stek paien midt i ovnen i cirka 45 minutter.
Serveres lun eller avkjølt, gjerne med is, krem eller vaniljesaus.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær smøret til paideigen i små terninger. Bland smør og mel i en bolle. Smuldre smøret inn i melet ved å gni smørklumpene mellom fingrene.
Skjær smøret til paideigen i små terninger. Bland smør og mel i en bolle. Smuldre smøret inn i melet ved å gni smørklumpene mellom fingrene.
Tilsett melis og egg. Kna deigen raskt sammen. Arbeid deigen minst mulig for best resultat. Pakk deigen godt inn i plastfilm og la den få hvile i kjøleskapet i minst en time før bruk.
Tilsett melis og egg. Kna deigen raskt sammen. Arbeid deigen minst mulig for best resultat. Pakk deigen godt inn i plastfilm og la den få hvile i kjøleskapet i minst en time før bruk.
Lag fyllet. Pisk smør og sukker lyst og luftig. Visp inn egg, mandler, mel og sitronsaft.
Lag fyllet. Pisk smør og sukker lyst og luftig. Visp inn egg, mandler, mel og sitronsaft.
Varm ovnen til 190 grader.
Kjevl ut litt over halvparten av deigen til en rund leiv og kle terteformen med deigen. Klem deigen inntil og litt over kanten.
Kjevl ut litt over halvparten av deigen til en rund leiv og kle terteformen med deigen. Klem deigen inntil og litt over kanten.
Bre fyllet jevnt utover bunnen.
Bre fyllet jevnt utover bunnen.
Del plommene og fjern steinene.
Smelt 2-3 ss smør og sukker i en stor stekepanne. Legg i plommene og stek plommene et lite minutt, eller til de begynner å mykne noe.
Legg plommene over i fyllet. Ta vare på sausen som blir igjen i pannen, den kan du dryppe over den ferdigstekte terten.
Legg plommene over i fyllet. Ta vare på sausen som blir igjen i pannen, den kan du dryppe over den ferdigstekte terten.
Kjevl ut resten av deigen og del den i 2-3 cm brede bånd.
Kjevl ut resten av deigen og del den i 2-3 cm brede bånd.
Legg båndene over fyllet på kryss og tvers, over og under hverandre. Klem kantene forsiktig sammen og fjern overflødig deig. Pensle med eggeplomme og dryss over perlesukker. Stek paien midt i ovnen i cirka 45 minutter.
Legg båndene over fyllet på kryss og tvers, over og under hverandre. Klem kantene forsiktig sammen og fjern overflødig deig. Pensle med eggeplomme og dryss over perlesukker. Stek paien midt i ovnen i cirka 45 minutter.
Serveres lun eller avkjølt, gjerne med is, krem eller vaniljesaus.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?