Til hovedinnhold

Tilslørte plommepiker

45 min
10 varer
350
Tilslørte plommepiker

Tilslørte plommepiker er bondepikenes søster. Fargerik og lekker, med sprø smuler, vispet krem og litt kanel og vanilje i kompotten. 

Denne oppskriftens ekstra ingrediens er noen spede rosmarinblader. Plommer og rosmarin er en svært god kombinasjon, men rosmarinbruken må være forsiktig. Det er plommene som skal skinne!

Brødsmuler kan erstattes med knuste søte kjeks. De trenger ikke å stekes. Du kan også variere ved å bruke litt kakesmuler, nøtter, kokos eller havregryn.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 kg plommer
  • 1 stk vaniljestang
  • 150 g sukker
  • 1 dl vann, eller søt hvitvin
  • 1 bit kanelstang
  • 1.5 ss potetmel, til jevning
  • 0.25 stk sitron, saften
  • 3 dl loffsmuler, eller brødsmuler
  • 3 ss smør
  • 4 ss sukker
  • 3 dl fløte

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg plommer
  • 1 stk vaniljestang
  • 150 g sukker
  • 1 dl vann, eller søt hvitvin
  • 1 bit kanelstang
  • 1.5 ss potetmel, til jevning
  • 0.25 stk sitron, saften
  • 3 dl loffsmuler, eller brødsmuler
  • 3 ss smør
  • 4 ss sukker
  • 3 dl fløte
Del plommene og fjern steinen. Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
Ha alle ingrediensene over i en tykkbunnet kasserolle og kok opp. La det småkoke til plommene blir helt møre og delvis kokt i stykker. Smak til med noen dråper sitronsaft.
Rør potetmelet ut med 1,5 ss kaldt vann. Rør jevningen sammen med plommene til det tykner, men pass på så det ikke koker etter at potetmelet er tilsatt. Avkjøl kompotten.
Smelt smøret i en stor stekepanne, tilsett smulene og dryss over sukker. Stek under sporadisk omrøring til smulene blir gylne og sprø. Hell de sprø smulene utover et bakepapirark for avkjøling.
Visp fløten til myk krem. Anrett plommekompott, sprø smuler og krem lagvis i porsjonsglass, en pen serveringsbolle eller lignende.
woman cooking

Bon appetit!

Del plommene og fjern steinen. Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
Ha alle ingrediensene over i en tykkbunnet kasserolle og kok opp. La det småkoke til plommene blir helt møre og delvis kokt i stykker. Smak til med noen dråper sitronsaft.
Rør potetmelet ut med 1,5 ss kaldt vann. Rør jevningen sammen med plommene til det tykner, men pass på så det ikke koker etter at potetmelet er tilsatt. Avkjøl kompotten.
Smelt smøret i en stor stekepanne, tilsett smulene og dryss over sukker. Stek under sporadisk omrøring til smulene blir gylne og sprø. Hell de sprø smulene utover et bakepapirark for avkjøling.
Visp fløten til myk krem. Anrett plommekompott, sprø smuler og krem lagvis i porsjonsglass, en pen serveringsbolle eller lignende.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?