Til hovedinnhold

Saftige nakkekoteletter med honning, sennep og nektarinsalat

25 min
13 varer
621
Saftige nakkekoteletter med honning, sennep og nektarinsalat

Tykke og saftige nakkekoteletter med søt honning- og sennep-glaze sammen med en enkel nektarinsalat er overraskende fort gjort. Noen mener at koteletter må stå tre kvarter i ovnen, men det mener nå i hvert fall ikke jeg. Sørg bare endelig for at middagskotelettene kommer fra glade griser. Det er det verdt å betale litt ekstra for!
Tips:
Kotelettene kan også stekes over høy varme/grilles i en grillpanne. Som ekstra tilbehør passer det godt med stekte poteter.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 4 stykker nakkekoteletter, tykke
  • 4 fedd hvitløk
  • 2 ss dijonsennep, grov
  • 2 ss honning, flytende
  • 3 stk nektarin
  • 2 stk mozzarella, fersk
  • 150 g ruccola
  • 0.25 stk sitron
  • olivenolje
  • persille, hakket
  • salt og kvernet pepper
  • olje, til steking
  • smør, til steking

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 4 stykker nakkekoteletter, tykke
  • 4 fedd hvitløk
  • 2 ss dijonsennep, grov
  • 2 ss honning, flytende
  • 3 stk nektarin
  • 2 stk mozzarella, fersk
  • 150 g ruccola
  • 0.25 stk sitron
  • olivenolje
  • persille, hakket
  • salt og kvernet pepper
  • olje, til steking
  • smør, til steking
Krydre kotelettene med salt og kvernet pepper. Knus hvitløksfeddene med bredsiden av kniven.
Bruk en stor stekepanne og stek kotelettene over høy varme, cirka 4 minutter på hver side, litt avhengig av tykkelsen på kotelettene. La hvitløksfeddene få steke med og ha i en klatt med smør mot slutten av steketiden.
Rør sammen sennep og honning. Skru ned varmen på kotelettene og hell over blandingen. La det surre noen minutter over lav varme.
Rens og del nektarinene i jevne biter eller smale båter. La mozzarellaen få renne godt av seg før du river den i jevne biter.
Ha nektariner, mozzarella, salat og hakket persille i en bolle. Drypp over sitronsaft og en stråle olivenolje. Krydre med salt og kvernet pepper og vend alt lett sammen.
Server kotelettene med nektarinsalaten og sjyen fra pannen.
woman cooking

Bon appetit!

Krydre kotelettene med salt og kvernet pepper. Knus hvitløksfeddene med bredsiden av kniven.
Bruk en stor stekepanne og stek kotelettene over høy varme, cirka 4 minutter på hver side, litt avhengig av tykkelsen på kotelettene. La hvitløksfeddene få steke med og ha i en klatt med smør mot slutten av steketiden.
Rør sammen sennep og honning. Skru ned varmen på kotelettene og hell over blandingen. La det surre noen minutter over lav varme.
Rens og del nektarinene i jevne biter eller smale båter. La mozzarellaen få renne godt av seg før du river den i jevne biter.
Ha nektariner, mozzarella, salat og hakket persille i en bolle. Drypp over sitronsaft og en stråle olivenolje. Krydre med salt og kvernet pepper og vend alt lett sammen.
Server kotelettene med nektarinsalaten og sjyen fra pannen.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?