Til hovedinnhold

Vidar Bergums aubergine med hvitløksyoghurt og tomat

45 min
13 varer
144
Vidar Bergums aubergine med hvitløksyoghurt og tomat

Her deler matblogger og kokebokforfatter Vidar Bergum sin oppskrift på aubergine med hvitløksyoghurt og tomater.
Når du skal tilberede aubergine har Bergum noen klare råd: Vær raus med både olje og varmebehandling, da det er dette som gjør smaken god, og konsistensen riktig. Og vil du bli kvitt bitterheten - fjern skallet.
– Mange synes auberginen er bitter, og salter den før bruk. Dette er egentlig ikke nødvendig, da de moderne variantene ikke er bitre - det er kun skallet som er det. Selv pleier jeg å skrelle av halvparten, i et slags sebramønster. Da får du litt av den fine smaken og teksturen fra skallet, uten at bitterheten tar overhånd.
Oppskrift og foto: Vidar Bergum/Et kjøkken i Istanbul

Ingredienser

4
porsjoner
  • 3 stk aubergine
  • 0.75 dl olivenolje
  • 2 dl gresk yoghurt
  • 1 fedd hvitløk, knust til en mos
  • 1.5 ss olivenolje extra virgin
  • 200 g cherrytomater, evt. gode solmodne tomater i terninger
  • 1.5 ss bladpersille, finhakket
  • 1.5 ss mynteblader, finhakket
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 håndfull mandler, liten håndfull, hakket opp
  • 2 ts za'atar, kan sløyfes
  • salt
  • pepper

Slik gjør du:

  • 3 stk aubergine
  • 0.75 dl olivenolje
  • 2 dl gresk yoghurt
  • 1 fedd hvitløk, knust til en mos
  • 1.5 ss olivenolje extra virgin
  • 200 g cherrytomater, evt. gode solmodne tomater i terninger
  • 1.5 ss bladpersille, finhakket
  • 1.5 ss mynteblader, finhakket
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 håndfull mandler, liten håndfull, hakket opp
  • 2 ts za'atar, kan sløyfes
  • salt
  • pepper
Forvarm ovnen til 230 grader, over- og undervarme. Kle et stekebrett med bakepapir.
Skrell av halvparten av skallet på auberginene, så de får sebra-mønster. Skjær dem så i 1,5-2 cm tykke skiver på tvers. Fordel aubergineskivene på bakepapiret. Ha over halvparten av olivenoljen og litt salt. Snu skivene og ha på resten av olivenoljen og litt salt. Stek høyt i ovnen til auberginen er gyllen på utsiden og helt mør inni, 20-30 minutter. Avkjøl.
Bland sammen yoghurt, hvitløk og extra virgin olivenolje. Smak til med salt og pepper. Sett til side.
Bland sammen cherrytomater, urter og sitronsaft. Smak til med salt og pepper. Sett til side.
Fordel aubergineskivene på et serveringsfat. Fordel hvitløksyoghurt og tomatblandingen (uten saftene) over. Topp med mandler og za’atar (om du har), og gjerne litt ekstra friske urter. Server med en gang.
woman cooking

Bon appetit!

Forvarm ovnen til 230 grader, over- og undervarme. Kle et stekebrett med bakepapir.
Skrell av halvparten av skallet på auberginene, så de får sebra-mønster. Skjær dem så i 1,5-2 cm tykke skiver på tvers. Fordel aubergineskivene på bakepapiret. Ha over halvparten av olivenoljen og litt salt. Snu skivene og ha på resten av olivenoljen og litt salt. Stek høyt i ovnen til auberginen er gyllen på utsiden og helt mør inni, 20-30 minutter. Avkjøl.
Bland sammen yoghurt, hvitløk og extra virgin olivenolje. Smak til med salt og pepper. Sett til side.
Bland sammen cherrytomater, urter og sitronsaft. Smak til med salt og pepper. Sett til side.
Fordel aubergineskivene på et serveringsfat. Fordel hvitløksyoghurt og tomatblandingen (uten saftene) over. Topp med mandler og za’atar (om du har), og gjerne litt ekstra friske urter. Server med en gang.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?