Til hovedinnhold

Stekt laks med grønnsaker og nudler

45 min
20 varer
3.1k
Stekt laks med grønnsaker og nudler

En sødmefull honning- og hvitløksstekt laks med grønnsaker og nudler. Jeg har brukt eggenudler, men du kan lage akkurat samme rett med vanlig pasta. 

Og faktisk er den nesten like god kald. Så har du litt til overs, har du samtidig morgendagens lunsj klar.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 600 g laksefilet
  • 2 ss honning, flytende
  • 2 ss lys soyasaus
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss sesamolje
  • salt og kvernet pepper
  • olje, til steking

Saus

  • 3 dl kyllingkraft, eller buljong
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss oystersauce
  • 2 ts maisenna
  • 2 ts sesamolje
  • 2 ts sukker
  • pepper, kvernet

Grønnsaker og nudler

  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk gulrot
  • 1 stk brokkoli, liten
  • 5 dl kål, finsnittet
  • 1 bunt vårløk
  • 300 g eggnudler, brede, eller pasta tagliatelle
  • koriander

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 600 g laksefilet
  • 2 ss honning, flytende
  • 2 ss lys soyasaus
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss sesamolje
  • salt og kvernet pepper
  • olje, til steking

Saus

  • 3 dl kyllingkraft, eller buljong
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss oystersauce
  • 2 ts maisenna
  • 2 ts sesamolje
  • 2 ts sukker
  • pepper, kvernet

Grønnsaker og nudler

  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk gulrot
  • 1 stk brokkoli, liten
  • 5 dl kål, finsnittet
  • 1 bunt vårløk
  • 300 g eggnudler, brede, eller pasta tagliatelle
  • koriander
Del fisken i fire jevne stykker. Krydre stykkene lett med salt og kvernet pepper.
Bland sammen honning, soyasaus, finhakket hvitløk og sesamolje. Visp sammen alle ingrediensene til sausen.
Finsnitt hvitløken. Rens og skjær paprika og gulrot i strimler. Del brokkolien i små buketter og vårløken i grove biter.
Kok nudlene eller pastaen i lettsaltet vann. Hell av kokevannet når nudlene er ferdigkokte, og hell nudlene tilbake i gryten.
Varm en stor stekepanne og tilsett en klunk olje. Fres hvitløk paprika, gulrot og kål til grønnsakene begynner å mykne. Ha grønnsakene sammen med nudlene.
Varm pannen på nytt og stek brokkolien knapt mør over høy varme under omrøring. Tilsett vårløken mot slutten av steketiden.
Ha alt over sammen med nudlene og tilsett sausen. Gi det hele et skikkelig oppkok under omrøring.
Varm pannen på nytt og stek laksen over høy varme, et par minutter på hver side.
Hell over honningsausen, skru ned temperaturen og la det surre noen sekunder til sausen har tyknet og laksen har fått en glinsende overflate (vend litt rundt på laksen).
Fordel nudlene på tallerkener, og legg på laks delt i grove biter. Dryss over litt koriander hvis ønskelig - og server.
woman cooking

Bon appetit!

Del fisken i fire jevne stykker. Krydre stykkene lett med salt og kvernet pepper.
Bland sammen honning, soyasaus, finhakket hvitløk og sesamolje. Visp sammen alle ingrediensene til sausen.
Finsnitt hvitløken. Rens og skjær paprika og gulrot i strimler. Del brokkolien i små buketter og vårløken i grove biter.
Kok nudlene eller pastaen i lettsaltet vann. Hell av kokevannet når nudlene er ferdigkokte, og hell nudlene tilbake i gryten.
Varm en stor stekepanne og tilsett en klunk olje. Fres hvitløk paprika, gulrot og kål til grønnsakene begynner å mykne. Ha grønnsakene sammen med nudlene.
Varm pannen på nytt og stek brokkolien knapt mør over høy varme under omrøring. Tilsett vårløken mot slutten av steketiden.
Ha alt over sammen med nudlene og tilsett sausen. Gi det hele et skikkelig oppkok under omrøring.
Varm pannen på nytt og stek laksen over høy varme, et par minutter på hver side.
Hell over honningsausen, skru ned temperaturen og la det surre noen sekunder til sausen har tyknet og laksen har fått en glinsende overflate (vend litt rundt på laksen).
Fordel nudlene på tallerkener, og legg på laks delt i grove biter. Dryss over litt koriander hvis ønskelig - og server.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?