Til hovedinnhold

Myke sommerruller med laks og chilidipp

1 h
17 varer
712
Sommerruller med laks

Rå laks kan spises som sashimi eller pokebowl, men hva med å fylle laksen i myke vårruller? Sammen med sprø grønnsaker og en frisk chilidipp.
Oppskriften gir 12 ruller. 
Tips:
Grønnsakene kan varieres etter eget ønske, det passer veldig fint med både mango og avokado.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 12 stk rispapir, runde, cirka 20 cm i diameter
  • 100 g risnudler, kokte og godt avrente
  • 0.5 stk agurk
  • 1 stk gulrot
  • 3 stykker vårløk
  • 0.25 stk rødkål
  • 300 g laks, fersk av sushi-kvalitet
  • 3 bl isbergsalat, store blader, revet i 12 biter
  • friske urter, koriander, mynte og basilikum

Frisk chilidipp

  • 1 stk rød chili, renset for frø og finhakket
  • 1 ss ingefær, fersk og finrevet
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ss sukker
  • 3 ss fiskesaus
  • 1 stk lime, saften
  • 2 ss vann
  • 2 ss koriander, frisk, hakket

Slik gjør du:

  • 12 stk rispapir, runde, cirka 20 cm i diameter
  • 100 g risnudler, kokte og godt avrente
  • 0.5 stk agurk
  • 1 stk gulrot
  • 3 stykker vårløk
  • 0.25 stk rødkål
  • 300 g laks, fersk av sushi-kvalitet
  • 3 bl isbergsalat, store blader, revet i 12 biter
  • friske urter, koriander, mynte og basilikum

Frisk chilidipp

  • 1 stk rød chili, renset for frø og finhakket
  • 1 ss ingefær, fersk og finrevet
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ss sukker
  • 3 ss fiskesaus
  • 1 stk lime, saften
  • 2 ss vann
  • 2 ss koriander, frisk, hakket
Bland sammen alle ingrediensene til dippen, kjør det gjerne raskt sammen med stavmikser.
Del slangeagurken på langs og skrap ut den bløte kjernen. Skrell gulroten og rens vårløken. Skjær agurk i tynne staver og gulrot og vårløk i tynne strimler. Skjær kålen i tynne strimler og del laksen i skiver.
Bløtlegg rispapirene raskt i varmt vann (eller som beskrevet på pakken) og la det renne av seg på en fjøl eller et kjøkkenhåndkle (det enkleste er å jobbe med ett og ett ark).
Legg på urter og laks.
Legg deretter på salat, nudler, kål, agurk, gulrot og vårløk.
Pakk rispapiret stramt rundt fyllet. Brett inn sidene og rull sammen. Dekk til de ferdige rullene med et fuktig kjøkkenhåndkle mens du lager resten.
Server rullene med den friske chilidippen.
woman cooking

Bon appetit!

Bland sammen alle ingrediensene til dippen, kjør det gjerne raskt sammen med stavmikser.
Del slangeagurken på langs og skrap ut den bløte kjernen. Skrell gulroten og rens vårløken. Skjær agurk i tynne staver og gulrot og vårløk i tynne strimler. Skjær kålen i tynne strimler og del laksen i skiver.
Bløtlegg rispapirene raskt i varmt vann (eller som beskrevet på pakken) og la det renne av seg på en fjøl eller et kjøkkenhåndkle (det enkleste er å jobbe med ett og ett ark).
Legg på urter og laks.
Legg deretter på salat, nudler, kål, agurk, gulrot og vårløk.
Pakk rispapiret stramt rundt fyllet. Brett inn sidene og rull sammen. Dekk til de ferdige rullene med et fuktig kjøkkenhåndkle mens du lager resten.
Server rullene med den friske chilidippen.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?