Til hovedinnhold

Grillet laks og kål med rømmedressing

1 h
15 varer
825
Grillet laks og kål med rømmedressing

Til denne grillede og passe spicy «krydderlaksen» har jeg skrapt skinnet godt, nettopp fordi jeg tenker å spise det. En annen ting som er ekstra viktig da, er kontroll på varmen. Grillen må ikke være for kald, da blir ikke skinnet skikkelig sprøtt, men heller ikke for varm – da snakker vi svidd. Og husk nå endelig at fiskekjøttet skal ha en saftig «rosa» kjerne. 

Servert med grillet kål og rømmedressing ligger det an til et drømmemåltid.

Tips:
Hvis du vil være helt sikker på at laksen ikke setter seg fast på grillen, kan du legge et dobbelt lag aluminiumsfolie under laksen.

Du kan erstatte sommerkålen med spisskål, eller grille hjertesalat.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 stk laksefilet, hel, mellomstor
  • 2 ts korianderfrø
  • 2 ts spisskummen
  • 2 ts fennikelfrø
  • 2 ts flaksalt
  • 1 - 2 ss srirachasaus, eller annen sterk chilisaus
  • 1 ss harissa, kan erstattes med chilisaus
  • 1 ss olivenolje, mild, eller nøytral olje
  • 2 ss limesaft
  • 1 - 2 stk sommerkål, eller spisskål
  • 3 dl rømme
  • salt og kvernet pepper
  • sitronsaft
  • olje, til steking
  • friske urter, eller finsnittet vårløk

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk laksefilet, hel, mellomstor
  • 2 ts korianderfrø
  • 2 ts spisskummen
  • 2 ts fennikelfrø
  • 2 ts flaksalt
  • 1 - 2 ss srirachasaus, eller annen sterk chilisaus
  • 1 ss harissa, kan erstattes med chilisaus
  • 1 ss olivenolje, mild, eller nøytral olje
  • 2 ss limesaft
  • 1 - 2 stk sommerkål, eller spisskål
  • 3 dl rømme
  • salt og kvernet pepper
  • sitronsaft
  • olje, til steking
  • friske urter, eller finsnittet vårløk
Fjern eventuelle ben på laksen og skrap skinnet for skjell (ikke nødvendig hvis du ikke skal spise skinnet).
Knus koriander, spisskummen, fennikel og salt i en morter. Bland krydderet sammen med chilisaus, harissa, olje og limesaft.
Gni skinnsiden på laksen inn med litt nøytral olje og smør krydderblandingen over laksekjøttet.
Grill laksen over middels høy varme, med skinnsiden ned. Grill under lokk i cirka 15 minutter. Laksen er klar i det øyeblikket den flaker seg ved et lett trykk (husk at laksen skal ha en «rosa» kjerne).
Del kålen i smale kløfter og pensle kålen med litt olje. Grill kålen over høy varme i et par minutter på hver side (litt avhengig av tykkelsene på kløftene). Den må gjerne bli litt «svidd» i kantene, det er bare godt. Dryss over en klype salt.
Rør rømme sammen med litt salt, pepper og noen dråper sitronsaft. Tilsett hakkede urter etter ønske.
Server laksen med grillet kål og rømmedressing. Kokte små nypoteter er supert følge.
woman cooking

Bon appetit!

Fjern eventuelle ben på laksen og skrap skinnet for skjell (ikke nødvendig hvis du ikke skal spise skinnet).
Knus koriander, spisskummen, fennikel og salt i en morter. Bland krydderet sammen med chilisaus, harissa, olje og limesaft.
Gni skinnsiden på laksen inn med litt nøytral olje og smør krydderblandingen over laksekjøttet.
Grill laksen over middels høy varme, med skinnsiden ned. Grill under lokk i cirka 15 minutter. Laksen er klar i det øyeblikket den flaker seg ved et lett trykk (husk at laksen skal ha en «rosa» kjerne).
Del kålen i smale kløfter og pensle kålen med litt olje. Grill kålen over høy varme i et par minutter på hver side (litt avhengig av tykkelsene på kløftene). Den må gjerne bli litt «svidd» i kantene, det er bare godt. Dryss over en klype salt.
Rør rømme sammen med litt salt, pepper og noen dråper sitronsaft. Tilsett hakkede urter etter ønske.
Server laksen med grillet kål og rømmedressing. Kokte små nypoteter er supert følge.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?