Til hovedinnhold

Ritz- og valnøttkake med sensommerbær

1 h
9 varer
269
Ritz- og valnøttkake med sensommerbær
Kristine Ilstad - Det søte liv

Ritz- og valnøttkake er en herlig kake med luftig vaniljekrem og sensommerbær.

Den kjempegode kakebunnen er laget med ritzkjeks og valnøtter, som er en nydelig smakskombinasjon! Kakebunnen kan gjerne lages i forveien og egner seg fint for frysing. Kaken med ritzkjeks og valnøtter bør imidlertid pyntes med vaniljekrem og bær på serveringsdagen.  

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

8
porsjoner

Kakebunn

  • 3 stykker eggehvite
  • 2.5 dl sukker
  • 200 g ritzkjeks
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 100 g valnøtter

Krem og pynt

  • 3 dl kremfløte
  • 3 dl vaniljekrem
  • 500 g bær, (bringebær, jordbær, rips, blåbær, bjørn

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Kakebunn

  • 3 stykker eggehvite
  • 2.5 dl sukker
  • 200 g ritzkjeks
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 100 g valnøtter

Krem og pynt

  • 3 dl kremfløte
  • 3 dl vaniljekrem
  • 500 g bær, (bringebær, jordbær, rips, blåbær, bjørn
Pisk eggehvitene til stivt, hvitt skum. Tilsett sukkeret litt og litt og pisk videre til tykk marengs.
Ha ritzkjeks i food processor og knus dem til grovkornete smuler. Bland smulene med bakepulver, vaniljesukker og hakkede valnøtter. Vend dette inn i marengsmassen.
Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 180°C i 30 minutter. Avkjøl kaken i formen.
Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.
Pisk kremfløten til stiv krem. Vend kremen sammen med vaniljekremen og fordel kremen over kaken.
Pisk kremfløten til stiv krem. Vend kremen sammen med vaniljekremen og fordel kremen over kaken.
Pynt kaken med bær.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk eggehvitene til stivt, hvitt skum. Tilsett sukkeret litt og litt og pisk videre til tykk marengs.
Ha ritzkjeks i food processor og knus dem til grovkornete smuler. Bland smulene med bakepulver, vaniljesukker og hakkede valnøtter. Vend dette inn i marengsmassen.
Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 180°C i 30 minutter. Avkjøl kaken i formen.
Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.
Pisk kremfløten til stiv krem. Vend kremen sammen med vaniljekremen og fordel kremen over kaken.
Pisk kremfløten til stiv krem. Vend kremen sammen med vaniljekremen og fordel kremen over kaken.
Pynt kaken med bær.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?