Til hovedinnhold

Plommesaft med et hint av kanel

1 h 30 min
6 varer
130
Plommesaft med et hint av kanel

Det er lite som slår en frisk og god plommesaft!
Andre krydre, som for eksempel kardemomme, allehånde, sort pepper, ingefær og nellik, passer også veldig godt sammen med plommer. Bruk gjerne en blanding av flere krydre. En kvast frisk rosmarin, sitrontimian eller basilikum er også en mulighet, men vær litt forsiktig med bruken av rosmarin så den ikke tar helt overhånd.
Denne oppskriften gir 1 stor flaske plommesaft.

Ingredienser

1
porsjoner
  • 1 kg plommer
  • 6 dl vann
  • 1 bit kanelstang
  • 150 g sukker, (til ca. 7 dl plommesaft)
  • 0.5 stk sitron

Til servering

  • musserende vin, eller sprudlevann

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg plommer
  • 6 dl vann
  • 1 bit kanelstang
  • 150 g sukker, (til ca. 7 dl plommesaft)
  • 0.5 stk sitron

Til servering

  • musserende vin, eller sprudlevann
Del plommene og fjern plommesteinen.
Ha plommene over i en passende kjele og tilsett vann og kanelstang.
Kok opp og la det småkoke en times tid med lokket halvveis på.
Sil plommesaften gjennom et sileklede eller et dobbelt lag med kaffefilter (saften skal bli klar og helt fri for fruktkjøtt). Mål opp mengden, det skal være omtrent 7 dl.
Vask kjelen og hell plommesaften tilbake i kjelen. Tilsett sukker og sitronsaft. Kok opp og la det hele småkoke til sukkeret er oppløst.
Avkjøl og hell saften over på fine flasker. Oppbevares i kjøleskapet.
Serveres i pene glass med knust is og et blandingsforhold omtrent 2 deler plommesaft og en del bobler (men det er smak og behag).
Serveres i pene glass med knust is og et blandingsforhold omtrent 2 deler plommesaft og en del bobler (men det er smak og behag).
woman cooking

Bon appetit!

Del plommene og fjern plommesteinen.
Ha plommene over i en passende kjele og tilsett vann og kanelstang.
Kok opp og la det småkoke en times tid med lokket halvveis på.
Sil plommesaften gjennom et sileklede eller et dobbelt lag med kaffefilter (saften skal bli klar og helt fri for fruktkjøtt). Mål opp mengden, det skal være omtrent 7 dl.
Vask kjelen og hell plommesaften tilbake i kjelen. Tilsett sukker og sitronsaft. Kok opp og la det hele småkoke til sukkeret er oppløst.
Avkjøl og hell saften over på fine flasker. Oppbevares i kjøleskapet.
Serveres i pene glass med knust is og et blandingsforhold omtrent 2 deler plommesaft og en del bobler (men det er smak og behag).
Serveres i pene glass med knust is og et blandingsforhold omtrent 2 deler plommesaft og en del bobler (men det er smak og behag).
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?