Til hovedinnhold

Hjemmelaget skogsbærsyltetøy

30 min
2 varer
47
Hjemmelaget skogsbærsyltetøy

Skogsbær gir et utrolig deilig syltetøy! Bruk ferdigkjøpt, frossen skogsbærblanding eller lag din egen miks av bjørnebær, bringebær, blåbær, rips og solbær.
Jeg bruker syltesukker når jeg lager syltetøy. Syltesukkeret inneholder pektin som gjør at syltetøyet tykner litt. Du kan alternativt bruke vanlig sukker og tilsette litt syltepulver (Jam). Bruk bare vanlig sukker hvis du foretrekker et mer rennende syltetøy. 
Hjemmelaget syltetøy er kjempegodt egnet til å fryse ned, så kan du ta det frem på kaldere dager. 
Syltetøyet smaker godt på alt fra brødskiver til granolafrokost eller iskremdessert. Eller nyt den himmelske smaken av en nystekt vaffel med rømme og skogsbærsyltetøy! 
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

6
porsjoner
  • 1 kg skogsbær
  • 400 g syltesukker

Slik gjør du:

  • 1 kg skogsbær
  • 400 g syltesukker
Ha skogsbær i en kjele. Tilsett sukkeret. La dette eventuelt stå i 30 minutter slik at bærene begynner å safte seg.
Varm opp blandingen og la syltetøyet småkoke i cirka 10 minutter.
Ha det kokte syltetøyet på rene, varme syltetøyglass eller bruk plastbeholdere hvis du ønsker å fryse ned syltetøyet.
Ha det kokte syltetøyet på rene, varme syltetøyglass eller bruk plastbeholdere hvis du ønsker å fryse ned syltetøyet.
woman cooking

Bon appetit!

Ha skogsbær i en kjele. Tilsett sukkeret. La dette eventuelt stå i 30 minutter slik at bærene begynner å safte seg.
Varm opp blandingen og la syltetøyet småkoke i cirka 10 minutter.
Ha det kokte syltetøyet på rene, varme syltetøyglass eller bruk plastbeholdere hvis du ønsker å fryse ned syltetøyet.
Ha det kokte syltetøyet på rene, varme syltetøyglass eller bruk plastbeholdere hvis du ønsker å fryse ned syltetøyet.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?