I søtpotet-gnocchi med spinat- og ostesauser får du den søte varianten av potetgnocchi. I denne oppskriften kan du godt erstatte søtpotet-gnocchi med vanlig gnocchi. Dryss over ristede pinjekjerner eller hakkede ristede valnøtter hvis ønskelig. Sprøstekt bacon eller pancetta blir også veldig godt.
Steg for steg-oppskrift på gnocchi finner du her. Du kan bruke enten søtpotet eller vanlig potet.
2.5 dl parmesan, revet, evt. en miks av dine ostefavoritter
salt
pepper
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
500 g gnocchi, av søtpotet
1 fedd hvitløk, stort
2 ss smør
2 ss hvetemel
3 dl melk, varm, evt. 2 dl melk + 1 dl fløte
150 g spinat, renset
2.5 dl parmesan, revet, evt. en miks av dine ostefavoritter
salt
pepper
Finhakk hvitløken. Smelt smøret i en kasserolle og la hvitløken få frese litt i smøret.
Dryss over melet og visp det godt sammen. La melet få frese 30-40 sekunder.
Spe med melk mens du hele tiden visper for å unngå klumper. La sausen koke 2-3 minutter under omrøring eller til den tykner.
Grovhakk spinaten og rør den inn i sausen. La sausen få et skikkelig oppkok og smak til med salt og pepper. Husk at det er salt i osten også.
Trekk kasserollen vekk fra varmen og rør inn osten.
Kok gnocchien i en romslig kjele med lettsaltet vann. Pass på at du ikke legger i for mange om gangen, kok heller i flere omganger. Gnocchiene er ferdige når de flyter opp til overflaten. Det tar bare et par minutter.
Løft gnocchiene opp med en hullsleiv og legg dem rett over i sausen.
Hvis sausen virker veldig tykk etter at gnocchien er tilsatt, kan du spe den med en skvett av kokevannet. Serveres med det samme.
Bon appetit!
Finhakk hvitløken. Smelt smøret i en kasserolle og la hvitløken få frese litt i smøret.
Dryss over melet og visp det godt sammen. La melet få frese 30-40 sekunder.
Spe med melk mens du hele tiden visper for å unngå klumper. La sausen koke 2-3 minutter under omrøring eller til den tykner.
Grovhakk spinaten og rør den inn i sausen. La sausen få et skikkelig oppkok og smak til med salt og pepper. Husk at det er salt i osten også.
Trekk kasserollen vekk fra varmen og rør inn osten.
Kok gnocchien i en romslig kjele med lettsaltet vann. Pass på at du ikke legger i for mange om gangen, kok heller i flere omganger. Gnocchiene er ferdige når de flyter opp til overflaten. Det tar bare et par minutter.
Løft gnocchiene opp med en hullsleiv og legg dem rett over i sausen.
Hvis sausen virker veldig tykk etter at gnocchien er tilsatt, kan du spe den med en skvett av kokevannet. Serveres med det samme.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto