Til hovedinnhold

Pastagrateng med gnocchi, tomatsaus og mozzarella

1 h
13 varer
3.0k
Pastagrateng med gnocchi, tomatsaus og mozzarella

Pastagrateng med gnocchi, tomatsaus og mozzarella er en pastagrateng med en vri. Her brukes nemlig gnocchi i stedet for vanlig pasta.

Hvis du ikke har en egnet panne, kan du bruke en hvilken som helst ildfast form for så å helle tomatsaus og gnocchi over i den. Bland inn basilikumblader, legge på ost og gratinere i ovn så er gnocchi-middagen nesten klar.

La noen stilker oregano eller rosmarin få frese litt i oljen, for å smaksette den, før du begynner med løken. Den tas ut igjen når de har blitt sprø og avgitt smak. Pass på så de ikke blir brent.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 600 g gnocchi
  • 2 boks tomater, gode
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 stk løk, liten, finhakket
  • 1 klype chiliflak
  • 1 dl fløte
  • 1 klype sukker
  • 4 stilker basilikum, frisk
  • 200 g mozzarella, fersk
  • parmesan, eller pecorino, revet
  • olivenolje
  • salt
  • kvernet pepper

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 600 g gnocchi
  • 2 boks tomater, gode
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 stk løk, liten, finhakket
  • 1 klype chiliflak
  • 1 dl fløte
  • 1 klype sukker
  • 4 stilker basilikum, frisk
  • 200 g mozzarella, fersk
  • parmesan, eller pecorino, revet
  • olivenolje
  • salt
  • kvernet pepper
Knus tomatene med hendene eller med en gaffel og fjern eventuelle harde stilkefester hvis du finner noen.
Bruk en tykkbunnet panne med litt høye kanter, som tåler å stå i ovnen. Fres hvitløk og løk i en god skvett med olivenolje.
La det frese et par minutter under omrøring til løken blir myk uten at den får noe særlig farge.
Ha i knuste tomater, chili, salt, kvernet pepper, sukker og basilikumstilker. Bladene sparer du til litt senere.
La det hele småkoke i 20-30 minutter, under sporadisk omrøring, til sausen har tyknet.
Tilsett fløten, kok opp og trekk sausen til side. Fjern basilikumstilkene og juster smaken med salt og sukker om nødvendig.
Kok gnocchien i en romslig kjele med lettsaltet vann. Pass på at du ikke legger i for mange om gangen, men kok heller i flere omganger.
Gnocchiene er ferdige når de flyter opp til overflaten. Dette tar bare et par minutter.
Løft gnocchiene opp med en hullsleiv og legg dem rett over i sausen. Dryss over en håndfull revet parmesan eller pecorino.
La mozzarellaen få renne godt av seg før du bryter den i grove biter og fordeler bitene over gnocchiblandingen.
Gratiner under sterk overvarme i ovnen, gjerne grill, i 5-8 minutter.
woman cooking

Bon appetit!

Knus tomatene med hendene eller med en gaffel og fjern eventuelle harde stilkefester hvis du finner noen.
Bruk en tykkbunnet panne med litt høye kanter, som tåler å stå i ovnen. Fres hvitløk og løk i en god skvett med olivenolje.
La det frese et par minutter under omrøring til løken blir myk uten at den får noe særlig farge.
Ha i knuste tomater, chili, salt, kvernet pepper, sukker og basilikumstilker. Bladene sparer du til litt senere.
La det hele småkoke i 20-30 minutter, under sporadisk omrøring, til sausen har tyknet.
Tilsett fløten, kok opp og trekk sausen til side. Fjern basilikumstilkene og juster smaken med salt og sukker om nødvendig.
Kok gnocchien i en romslig kjele med lettsaltet vann. Pass på at du ikke legger i for mange om gangen, men kok heller i flere omganger.
Gnocchiene er ferdige når de flyter opp til overflaten. Dette tar bare et par minutter.
Løft gnocchiene opp med en hullsleiv og legg dem rett over i sausen. Dryss over en håndfull revet parmesan eller pecorino.
La mozzarellaen få renne godt av seg før du bryter den i grove biter og fordeler bitene over gnocchiblandingen.
Gratiner under sterk overvarme i ovnen, gjerne grill, i 5-8 minutter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?