Pastagrateng med gnocchi, tomatsaus og mozzarella
1 h
13 varer
3.7k
Pastagrateng med gnocchi, tomatsaus og mozzarella er en pastagrateng med en vri. Her brukes nemlig gnocchi i stedet for vanlig pasta.
Hvis du ikke har en egnet panne, kan du bruke en hvilken som helst ildfast form for så å helle tomatsaus og gnocchi over i den. Bland inn basilikumblader, legge på ost og gratinere i ovn så er gnocchi-middagen nesten klar.
La noen stilker oregano eller rosmarin få frese litt i oljen, for å smaksette den, før du begynner med løken. Den tas ut igjen når de har blitt sprø og avgitt smak. Pass på så de ikke blir brent.
Ingredienser
4
porsjoner
- 600 g gnocchi
- 2 boks tomater, gode
- 4 fedd hvitløk, finhakket
- 1 stk løk, liten, finhakket
- 1 klype chiliflak
- 1 dl fløte
- 1 klype sukker
- 4 stilker basilikum, frisk
- 200 g mozzarella, fersk
- parmesan, eller pecorino, revet
- olivenolje
- salt
- kvernet pepper
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 600 g gnocchi
- 2 boks tomater, gode
- 4 fedd hvitløk, finhakket
- 1 stk løk, liten, finhakket
- 1 klype chiliflak
- 1 dl fløte
- 1 klype sukker
- 4 stilker basilikum, frisk
- 200 g mozzarella, fersk
- parmesan, eller pecorino, revet
- olivenolje
- salt
- kvernet pepper
Knus tomatene med hendene eller med en gaffel og fjern eventuelle harde stilkefester hvis du finner noen.
Bruk en tykkbunnet panne med litt høye kanter, som tåler å stå i ovnen. Fres hvitløk og løk i en god skvett med olivenolje.
La det frese et par minutter under omrøring til løken blir myk uten at den får noe særlig farge.
Ha i knuste tomater, chili, salt, kvernet pepper, sukker og basilikumstilker. Bladene sparer du til litt senere.
La det hele småkoke i 20-30 minutter, under sporadisk omrøring, til sausen har tyknet.
Tilsett fløten, kok opp og trekk sausen til side. Fjern basilikumstilkene og juster smaken med salt og sukker om nødvendig.
Kok gnocchien i en romslig kjele med lettsaltet vann. Pass på at du ikke legger i for mange om gangen, men kok heller i flere omganger.
Gnocchiene er ferdige når de flyter opp til overflaten. Dette tar bare et par minutter.
Løft gnocchiene opp med en hullsleiv og legg dem rett over i sausen. Dryss over en håndfull revet parmesan eller pecorino.
La mozzarellaen få renne godt av seg før du bryter den i grove biter og fordeler bitene over gnocchiblandingen.
Gratiner under sterk overvarme i ovnen, gjerne grill, i 5-8 minutter.

Bon appetit!
Knus tomatene med hendene eller med en gaffel og fjern eventuelle harde stilkefester hvis du finner noen.
Bruk en tykkbunnet panne med litt høye kanter, som tåler å stå i ovnen. Fres hvitløk og løk i en god skvett med olivenolje.
La det frese et par minutter under omrøring til løken blir myk uten at den får noe særlig farge.
Ha i knuste tomater, chili, salt, kvernet pepper, sukker og basilikumstilker. Bladene sparer du til litt senere.
La det hele småkoke i 20-30 minutter, under sporadisk omrøring, til sausen har tyknet.
Tilsett fløten, kok opp og trekk sausen til side. Fjern basilikumstilkene og juster smaken med salt og sukker om nødvendig.
Kok gnocchien i en romslig kjele med lettsaltet vann. Pass på at du ikke legger i for mange om gangen, men kok heller i flere omganger.
Gnocchiene er ferdige når de flyter opp til overflaten. Dette tar bare et par minutter.
Løft gnocchiene opp med en hullsleiv og legg dem rett over i sausen. Dryss over en håndfull revet parmesan eller pecorino.
La mozzarellaen få renne godt av seg før du bryter den i grove biter og fordeler bitene over gnocchiblandingen.
Gratiner under sterk overvarme i ovnen, gjerne grill, i 5-8 minutter.