Til hovedinnhold

Fudgesicles - Amerikanske sjokoladeispinner

4 h
7 varer
754
Fudgesicles - Amerikanske sjokoladeispinner
Kristine Ilstad - Det søte liv

Fudgesicles er navnet på noen veldig kjente og veldig gode, amerikanske sjokoladeispinner.

Sjokoladeisen lages som en form for sjokoladepudding, som deretter helles i iskremformer og fryses. Dette gir en spesiell konsistens og veldig god, mørk sjokoladesmak på ispinnene. 

Oppskriften gir 8 stykker.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv

Ingredienser

8
porsjoner
  • 6 dl helmelk
  • 100 g kokesjokolade
  • 2 ss kakaopulver
  • 2 ss maisenna
  • 1.5 dl sukker
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 20 g smør

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 6 dl helmelk
  • 100 g kokesjokolade
  • 2 ss kakaopulver
  • 2 ss maisenna
  • 1.5 dl sukker
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 20 g smør
Ha melk, oppdelt kokesjokolade, kakaopulver, maisenna og sukker i en mellomstor kjele. Varm opp blandingen forsiktig under omrøring til sjokoladen smelter.
Øk varmen noe, og la blandingen nå kokepunktet. La den deretter småkoke i cirka 5 minutter så den tykner. Rør hele tiden så sjokoladeblandingen ikke svir seg i bunnen av kjelen.
Ta kjelen av platen og rør inn vaniljeekstrakt og smør. Avkjøl blandingen til den er romtemperert.
Fyll sjokoladeblandingen i ispinneformer og sett i fryseren i minst 4-5 timer, til isen stivner.
Fyll sjokoladeblandingen i ispinneformer og sett i fryseren i minst 4-5 timer, til isen stivner.
Dypp formene raskt i varmt vann for å løsne ispinnene. Serveres straks.
Dypp formene raskt i varmt vann for å løsne ispinnene. Serveres straks.
Ispinnene du ikke bruker, kan oppbevares i fryseren i flere uker.
woman cooking

Bon appetit!

Ha melk, oppdelt kokesjokolade, kakaopulver, maisenna og sukker i en mellomstor kjele. Varm opp blandingen forsiktig under omrøring til sjokoladen smelter.
Øk varmen noe, og la blandingen nå kokepunktet. La den deretter småkoke i cirka 5 minutter så den tykner. Rør hele tiden så sjokoladeblandingen ikke svir seg i bunnen av kjelen.
Ta kjelen av platen og rør inn vaniljeekstrakt og smør. Avkjøl blandingen til den er romtemperert.
Fyll sjokoladeblandingen i ispinneformer og sett i fryseren i minst 4-5 timer, til isen stivner.
Fyll sjokoladeblandingen i ispinneformer og sett i fryseren i minst 4-5 timer, til isen stivner.
Dypp formene raskt i varmt vann for å løsne ispinnene. Serveres straks.
Dypp formene raskt i varmt vann for å løsne ispinnene. Serveres straks.
Ispinnene du ikke bruker, kan oppbevares i fryseren i flere uker.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?