Fudgesicles er navnet på noen veldig kjente og veldig gode, amerikanske sjokoladeispinner.
Sjokoladeisen lages som en form for sjokoladepudding, som deretter helles i iskremformer og fryses. Dette gir en spesiell konsistens og veldig god, mørk sjokoladesmak på ispinnene.
Ha melk, oppdelt kokesjokolade, kakaopulver, maisenna og sukker i en mellomstor kjele. Varm opp blandingen forsiktig under omrøring til sjokoladen smelter.
Øk varmen noe, og la blandingen nå kokepunktet. La den deretter småkoke i cirka 5 minutter så den tykner. Rør hele tiden så sjokoladeblandingen ikke svir seg i bunnen av kjelen.
Ta kjelen av platen og rør inn vaniljeekstrakt og smør. Avkjøl blandingen til den er romtemperert.
Fyll sjokoladeblandingen i ispinneformer og sett i fryseren i minst 4-5 timer, til isen stivner.
Dypp formene raskt i varmt vann for å løsne ispinnene. Serveres straks.
Ispinnene du ikke bruker, kan oppbevares i fryseren i flere uker.
Bon appetit!
Ha melk, oppdelt kokesjokolade, kakaopulver, maisenna og sukker i en mellomstor kjele. Varm opp blandingen forsiktig under omrøring til sjokoladen smelter.
Øk varmen noe, og la blandingen nå kokepunktet. La den deretter småkoke i cirka 5 minutter så den tykner. Rør hele tiden så sjokoladeblandingen ikke svir seg i bunnen av kjelen.
Ta kjelen av platen og rør inn vaniljeekstrakt og smør. Avkjøl blandingen til den er romtemperert.
Fyll sjokoladeblandingen i ispinneformer og sett i fryseren i minst 4-5 timer, til isen stivner.
Dypp formene raskt i varmt vann for å løsne ispinnene. Serveres straks.
Ispinnene du ikke bruker, kan oppbevares i fryseren i flere uker.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto