Til hovedinnhold

Vegetarburger med sopp

1 h
19 varer
384
Vegetarburger med sopp

Vegetarburger med sopp vil ganske sikkert overraske med sin kjøttfølelse - både når det gjelder smak, konsistens og utseende. Burgeren er også såpass fast at den kan grilles på samme måte som en vanlig hamburger.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 400 g sopp, renset, portobello, aromasopp, sjampinjong
  • 2 fedd hvitløk
  • 2.5 dl sorte bønner, kokte
  • 2 dl brød, smuler
  • 1 dl valnøtter, hakkede
  • 1 dl parmesan, eller annen vellagret ost
  • 1 stk egg
  • 2 ss balsamico, 2-3 ss
  • 1 ts paprikapulver, gjerne røkt
  • 1 ts tørket chili, 0,5-1 ts, knust
  • salt og kvernet pepper
  • olje, til steking

Tilbehør

  • hamburgerbrød
  • syltet rødløk, eller marinert
  • salatblad
  • tomat, i skiver
  • agurk, fersk eller sylteagurk
  • ost
  • BBQ-saus

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 400 g sopp, renset, portobello, aromasopp, sjampinjong
  • 2 fedd hvitløk
  • 2.5 dl sorte bønner, kokte
  • 2 dl brød, smuler
  • 1 dl valnøtter, hakkede
  • 1 dl parmesan, eller annen vellagret ost
  • 1 stk egg
  • 2 ss balsamico, 2-3 ss
  • 1 ts paprikapulver, gjerne røkt
  • 1 ts tørket chili, 0,5-1 ts, knust
  • salt og kvernet pepper
  • olje, til steking

Tilbehør

  • hamburgerbrød
  • syltet rødløk, eller marinert
  • salatblad
  • tomat, i skiver
  • agurk, fersk eller sylteagurk
  • ost
  • BBQ-saus
Del soppen i små biter og stek den over middels høy varme i litt olje. Tilsett finhakket hvitløk underveis i stekingen. Avkjøl soppen og sil vekk eventuell væske.
Del soppen i små biter og stek den over middels høy varme i litt olje. Tilsett finhakket hvitløk underveis i stekingen. Avkjøl soppen og sil vekk eventuell væske.
Bruker du bønner fra boks, må du skylle dem godt under kaldt vann og la dem få renne godt av seg. Gjerne på et kjøkkenpapir. Kjør så sopp, bønner, valnøtter, brødsmuler, parmesan og egg sammen til en jevn farse i en hurtigmikser.
Bruker du bønner fra boks, må du skylle dem godt under kaldt vann og la dem få renne godt av seg. Gjerne på et kjøkkenpapir. Kjør så sopp, bønner, valnøtter, brødsmuler, parmesan og egg sammen til en jevn farse i en hurtigmikser.
Pass på at farsen ikke blir for fin, det skal være litt småbiter i den. Smak til med balsamico, salt og krydder.
Pass på at farsen ikke blir for fin, det skal være litt småbiter i den. Smak til med balsamico, salt og krydder.
Form farsen til fire store burgere og la de ligge i kjøleskapet frem til grilling eller steking. De blir enklere å håndtere etter minst 30 minutter i kjøleskapet.
Form farsen til fire store burgere og la de ligge i kjøleskapet frem til grilling eller steking. De blir enklere å håndtere etter minst 30 minutter i kjøleskapet.
Pensle burgerne med litt olje og grill dem over høy varme på begge sider, eller stekt dem gylne og gjennomvarme på begge sider i en stekepanne.
Serveres med ditt favoritt-tilbehør.
woman cooking

Bon appetit!

Del soppen i små biter og stek den over middels høy varme i litt olje. Tilsett finhakket hvitløk underveis i stekingen. Avkjøl soppen og sil vekk eventuell væske.
Del soppen i små biter og stek den over middels høy varme i litt olje. Tilsett finhakket hvitløk underveis i stekingen. Avkjøl soppen og sil vekk eventuell væske.
Bruker du bønner fra boks, må du skylle dem godt under kaldt vann og la dem få renne godt av seg. Gjerne på et kjøkkenpapir. Kjør så sopp, bønner, valnøtter, brødsmuler, parmesan og egg sammen til en jevn farse i en hurtigmikser.
Bruker du bønner fra boks, må du skylle dem godt under kaldt vann og la dem få renne godt av seg. Gjerne på et kjøkkenpapir. Kjør så sopp, bønner, valnøtter, brødsmuler, parmesan og egg sammen til en jevn farse i en hurtigmikser.
Pass på at farsen ikke blir for fin, det skal være litt småbiter i den. Smak til med balsamico, salt og krydder.
Pass på at farsen ikke blir for fin, det skal være litt småbiter i den. Smak til med balsamico, salt og krydder.
Form farsen til fire store burgere og la de ligge i kjøleskapet frem til grilling eller steking. De blir enklere å håndtere etter minst 30 minutter i kjøleskapet.
Form farsen til fire store burgere og la de ligge i kjøleskapet frem til grilling eller steking. De blir enklere å håndtere etter minst 30 minutter i kjøleskapet.
Pensle burgerne med litt olje og grill dem over høy varme på begge sider, eller stekt dem gylne og gjennomvarme på begge sider i en stekepanne.
Serveres med ditt favoritt-tilbehør.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?