Til hovedinnhold

Bakt ostekake med bringebær

2 h
9 varer
708
Bakt ostekake med bringebær
Krister Sørbø

Få klarer å takke nei til et stykke av denne deilige bakte ostekaken med bringebær. Følg oppskriften og få et saftig, velsmakende resultat. Bringebærsausen og bringebærene gir en herlig friskhet til opplevelsen.

Til denne bakte ostekaken trenger du en springform med diameter på 20-22 cm. 
Obs! Nedkjølingstid på tillegges tidsbruken.

Ingredienser

8
porsjoner

Kjeksbunn

  • 300 g kjeks, for eksempel digestive
  • 150 g smør, smeltet
  • 3 ss sukker, brunt eller lysebrunt

Fyll

  • 600 g kremost naturell
  • 200 g sukker, finkornet
  • 1 stk vaniljestang, frøene, evt. 2 ts ekte vaniljesukker
  • 200 g rømme
  • 2 stk egg, store
  • 1 stk eggeplomme
  • 1 kurv bringebær

Saus

  • 300 g bringebær, gjerne frosne
  • sukker, etter smak

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Kjeksbunn

  • 300 g kjeks, for eksempel digestive
  • 150 g smør, smeltet
  • 3 ss sukker, brunt eller lysebrunt

Fyll

  • 600 g kremost naturell
  • 200 g sukker, finkornet
  • 1 stk vaniljestang, frøene, evt. 2 ts ekte vaniljesukker
  • 200 g rømme
  • 2 stk egg, store
  • 1 stk eggeplomme
  • 1 kurv bringebær

Saus

  • 300 g bringebær, gjerne frosne
  • sukker, etter smak
Kle formen med bakepapir. Tin eventuelt bærene til sausen og rør/mos bærene med sukker, kjør det gjerne raskt sammen med en stavmikser). Gni sausen gjennom en sikt for å fjerne frøene. Varm ovnen til 180 grader.
Knus kjeksen til fine smuler. Bland sammen kjekssmuler, smør og sukker. Trykk kjeksblandingen jevnt ut i bunnen av formen og opp langs med sidene. Stek bunnen ved 180 grader i 10 minutter.
Knus kjeksen til fine smuler. Bland sammen kjekssmuler, smør og sukker. Trykk kjeksblandingen jevnt ut i bunnen av formen og opp langs med sidene. Stek bunnen ved 180 grader i 10 minutter.
Bruk en kjøkkenmaskin og rør osten glatt og kremet. Visp gradvis inn sukkeret ved lav hastighet. Skrap ned langs kantene, tilsett frøene fra vaniljestangen og rømme. Visp alt godt sammen og visp inn ett og ett egg og eggeplommen. Ikke rør for mye etter at eggene er tilsatt.
Bruk en kjøkkenmaskin og rør osten glatt og kremet. Visp gradvis inn sukkeret ved lav hastighet. Skrap ned langs kantene, tilsett frøene fra vaniljestangen og rømme. Visp alt godt sammen og visp inn ett og ett egg og eggeplommen. Ikke rør for mye etter at eggene er tilsatt.
Hell ostemassen over bunnen og drypp litt av bringebærsausen her og der.
Hell ostemassen over bunnen og drypp litt av bringebærsausen her og der.
Bruk en spiss kniv eller lignende og lag litt mønster på toppen.
Bruk en spiss kniv eller lignende og lag litt mønster på toppen.
Dryss over bringebær og stek kaken ved 180 grader i cirka 50-60 minutter.
Dryss over bringebær og stek kaken ved 180 grader i cirka 50-60 minutter.
Ostemassen skal bli fast, men fortsatt være litt «dissete» i midten. Skru av ovnen, sett ovnsdøren på gløtt og la ostekaken stå i ovnen i ytterligere 30 minutter.
Ostemassen skal bli fast, men fortsatt være litt «dissete» i midten. Skru av ovnen, sett ovnsdøren på gløtt og la ostekaken stå i ovnen i ytterligere 30 minutter.
La ostekaken stå i kjøleskapet i minst 4 timer, og helst natten over, før servering. Server resten av sausen ved siden av kaken.
La ostekaken stå i kjøleskapet i minst 4 timer, og helst natten over, før servering. Server resten av sausen ved siden av kaken.
woman cooking

Bon appetit!

Kle formen med bakepapir. Tin eventuelt bærene til sausen og rør/mos bærene med sukker, kjør det gjerne raskt sammen med en stavmikser). Gni sausen gjennom en sikt for å fjerne frøene. Varm ovnen til 180 grader.
Knus kjeksen til fine smuler. Bland sammen kjekssmuler, smør og sukker. Trykk kjeksblandingen jevnt ut i bunnen av formen og opp langs med sidene. Stek bunnen ved 180 grader i 10 minutter.
Knus kjeksen til fine smuler. Bland sammen kjekssmuler, smør og sukker. Trykk kjeksblandingen jevnt ut i bunnen av formen og opp langs med sidene. Stek bunnen ved 180 grader i 10 minutter.
Bruk en kjøkkenmaskin og rør osten glatt og kremet. Visp gradvis inn sukkeret ved lav hastighet. Skrap ned langs kantene, tilsett frøene fra vaniljestangen og rømme. Visp alt godt sammen og visp inn ett og ett egg og eggeplommen. Ikke rør for mye etter at eggene er tilsatt.
Bruk en kjøkkenmaskin og rør osten glatt og kremet. Visp gradvis inn sukkeret ved lav hastighet. Skrap ned langs kantene, tilsett frøene fra vaniljestangen og rømme. Visp alt godt sammen og visp inn ett og ett egg og eggeplommen. Ikke rør for mye etter at eggene er tilsatt.
Hell ostemassen over bunnen og drypp litt av bringebærsausen her og der.
Hell ostemassen over bunnen og drypp litt av bringebærsausen her og der.
Bruk en spiss kniv eller lignende og lag litt mønster på toppen.
Bruk en spiss kniv eller lignende og lag litt mønster på toppen.
Dryss over bringebær og stek kaken ved 180 grader i cirka 50-60 minutter.
Dryss over bringebær og stek kaken ved 180 grader i cirka 50-60 minutter.
Ostemassen skal bli fast, men fortsatt være litt «dissete» i midten. Skru av ovnen, sett ovnsdøren på gløtt og la ostekaken stå i ovnen i ytterligere 30 minutter.
Ostemassen skal bli fast, men fortsatt være litt «dissete» i midten. Skru av ovnen, sett ovnsdøren på gløtt og la ostekaken stå i ovnen i ytterligere 30 minutter.
La ostekaken stå i kjøleskapet i minst 4 timer, og helst natten over, før servering. Server resten av sausen ved siden av kaken.
La ostekaken stå i kjøleskapet i minst 4 timer, og helst natten over, før servering. Server resten av sausen ved siden av kaken.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?