Til hovedinnhold

Marengsrull med sitronkrem og bringebær

1 h 30 min
9 varer
462
Marengsrull med sitronkrem og bringebær

- Hvis jeg måtte velge meg et favorittbær, ja, da ville valget falt på bringebær, sier Lise Finckenhagen. 
Bak dem inn i en sprø og myk pavlova-aktig marengsrull sammen med sitronkrem.

Ingredienser

6
porsjoner

Marengs

  • 5 stk eggehvite
  • 260 g sukker, gjerne ekstra finkornet
  • 50 g pistasjnøtter, eller mandler eller hasselnøtter
  • smør, eller olje, til smøring

Fyll

  • 3 stk sitron, store og saftige
  • 2 dl sukker
  • 1 ss maisenna
  • 5 stk eggeplomme
  • 80 g smør
  • 3 dl fløte
  • 1 kurv bringebær, stor kurv

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat

Marengs

  • 5 stk eggehvite
  • 260 g sukker, gjerne ekstra finkornet
  • 50 g pistasjnøtter, eller mandler eller hasselnøtter
  • smør, eller olje, til smøring

Fyll

  • 3 stk sitron, store og saftige
  • 2 dl sukker
  • 1 ss maisenna
  • 5 stk eggeplomme
  • 80 g smør
  • 3 dl fløte
  • 1 kurv bringebær, stor kurv
Begynne med sitronkremen. Kok opp sitronsaft og sukker i en liten kasserolle. Visp eggeplommer og maisenna sammen i en bolle (visp til blandingen er klumpfri). Hell den varme sitronsaften over eggeplommene mens du vipser energisk.
Ha alt tilbake i kasserollen, kok opp og kok kremen i et minutt, under konstant visping. Trekk kasserollen til side og rør inn smøret.
Hell kremen over i en bolle og avkjøl. Skulle det være antydning til klumper i kremen bør den gnis igjennom en sil.
Varm ovnen til 200 grader. Kle et stekebrett/langpanne (25 x 35 cm) med bakepapir og pensle papiret med smør eller olje.
Bruk en kjøkkenmaskin: Pass på at bollen er helt ren, og vær nøye med at det ikke er rester av eggeplomme i hviten. Pisk eggehviten ved middels hastighet til mykt skum. Tilsett sukkeret, litt etter litt (cirka 1 stor spiseskje om gangen), visp et par minutter mellom hver gang. Skru opp hastigheten når alt sukkeret er tilsatt – og visp til tykk og blank marengs.
Bre marengsen jevnt utover stekebrettet og dryss over hakkede nøtter. Stek marengsen midt i ovnen i cirka 8 minutter, senk temperaturen til 160 grader og stek videre i cirka 12 minutter, eller til overflaten kjennes fast ved et lett trykk. Avkjøl marengsen et par minutter og vend den over på et nytt bakepapir. Avkjøl og fjern bakepapiret på undersiden.
Pisk fløten til krem og vend den inn i den kalde sitronkremen. Ikke rør for mye, det er helt topp hvis kremen er «marmorert». Bre kremen jevnt utover marengsen og dryss over bærene. Rull marengsen (fra langsiden) sammen som en rullekake. Bruk bakepapiret som hjelp og flytt/løft marengsrullen forsiktig over på et serveringsfat. Dryss gjerne over litt melis og server.

Tips

Rørte bringebær eller bringebærsaus er supert som ekstra tilbehør.
woman cooking

Bon appetit!

Begynne med sitronkremen. Kok opp sitronsaft og sukker i en liten kasserolle. Visp eggeplommer og maisenna sammen i en bolle (visp til blandingen er klumpfri). Hell den varme sitronsaften over eggeplommene mens du vipser energisk.
Ha alt tilbake i kasserollen, kok opp og kok kremen i et minutt, under konstant visping. Trekk kasserollen til side og rør inn smøret.
Hell kremen over i en bolle og avkjøl. Skulle det være antydning til klumper i kremen bør den gnis igjennom en sil.
Varm ovnen til 200 grader. Kle et stekebrett/langpanne (25 x 35 cm) med bakepapir og pensle papiret med smør eller olje.
Bruk en kjøkkenmaskin: Pass på at bollen er helt ren, og vær nøye med at det ikke er rester av eggeplomme i hviten. Pisk eggehviten ved middels hastighet til mykt skum. Tilsett sukkeret, litt etter litt (cirka 1 stor spiseskje om gangen), visp et par minutter mellom hver gang. Skru opp hastigheten når alt sukkeret er tilsatt – og visp til tykk og blank marengs.
Bre marengsen jevnt utover stekebrettet og dryss over hakkede nøtter. Stek marengsen midt i ovnen i cirka 8 minutter, senk temperaturen til 160 grader og stek videre i cirka 12 minutter, eller til overflaten kjennes fast ved et lett trykk. Avkjøl marengsen et par minutter og vend den over på et nytt bakepapir. Avkjøl og fjern bakepapiret på undersiden.
Pisk fløten til krem og vend den inn i den kalde sitronkremen. Ikke rør for mye, det er helt topp hvis kremen er «marmorert». Bre kremen jevnt utover marengsen og dryss over bærene. Rull marengsen (fra langsiden) sammen som en rullekake. Bruk bakepapiret som hjelp og flytt/løft marengsrullen forsiktig over på et serveringsfat. Dryss gjerne over litt melis og server.

Tips

Rørte bringebær eller bringebærsaus er supert som ekstra tilbehør.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?