Til hovedinnhold

Hjemmelaget sandwich-is med sjokoladekake og vaniljeis

6 h
11 varer
692
Hjemmelaget sandwich-is med sjokoladekake og vaniljeis

Hjemmelaget sandwich-is med sjokoladekake og vaniljeis er kjempepopulære å ha i fryseren!

Her har jeg laget en variant som består av supergode, browniesaktige kakebunner som er fylt med vaniljeis og chunky sjokoladebiter. Bitene kan oppbevares i fryseren gjennom sommeren og hentes frem når du får lyst på noe skikkelig godt!

Gelatinen i iskremen forhindrer at isen smelter for fort, men kan sløyfes hvis du ønsker det. 

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

12
porsjoner

Sjokoladekake

  • 300 g smør
  • 6 dl sukker
  • 8 ss kakaopulver
  • 1 ss vaniljepasta, eller vaniljeekstrakt
  • 4 stykker egg
  • 3 dl hvetemel

Iskrem

  • 6 stykker eggeplomme
  • 2 dl sukker
  • 1 ss vaniljepasta, eller vaniljeekstrakt
  • 3 stykker gelatinplater, (kan sløyfes)
  • 2 ss vann, kokende (kan sløyfes)
  • 6 dl kremfløte
  • 200 g lys kokesjokolade

Pynt

  • 200 g lys kokesjokolade, (kan sløyfes)

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Sjokoladekake

  • 300 g smør
  • 6 dl sukker
  • 8 ss kakaopulver
  • 1 ss vaniljepasta, eller vaniljeekstrakt
  • 4 stykker egg
  • 3 dl hvetemel

Iskrem

  • 6 stykker eggeplomme
  • 2 dl sukker
  • 1 ss vaniljepasta, eller vaniljeekstrakt
  • 3 stykker gelatinplater, (kan sløyfes)
  • 2 ss vann, kokende (kan sløyfes)
  • 6 dl kremfløte
  • 200 g lys kokesjokolade

Pynt

  • 200 g lys kokesjokolade, (kan sløyfes)
Til sjokoladekaken smeltes smøret i en kjele. Rør sukkeret og kakaopulveret inn i det smeltede smøret.
Bland inn vanilje og lett sammenpiskede egg. Vend så inn hvetemelet. Det skal bli en nokså tykk og kompakt deig.
Bre sjokoladedeigen utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (cirka 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen på 200 grader i cirka 15 minutter. Sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt.
Avkjøl kaken til den er helt kald. Hvelv den deretter ut av langpannen, dra av bakepapiret og del kaken på midten så du får to deler.
Lag iskremen: Pisk eggeplommer og sukker lyst og luftig. Tilsett vaniljen.
Hvis du vil bruke gelatinplater, bløtlegges de først i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i en kopp med 2 ss kokende vann.
Hell den varme, flytende gelatinen straks i eggedosisen i en tynn stråle mens du rører hele tiden.
Pisk kremfløten i en annen bolle til tykk fløtekrem, som deretter blandes inn i eggedosisen. Hakk sjokoladen grovt og vend sjokoladebitene inn i iskremblandingen.
Kle en liten langpanne (cirka 20 x 30 cm) med plastfolie. Legg den ene kakebunnen i formen. Hell over iskremblandingen. Legg den andre kakebunnen på toppen av iskremblandingen og trykk den forsiktig ned. Sett formen i fryseren i minst 5 timer og gjerne over natten så iskremen stivner.
Hvelv den frosne kaken ut av formen og dra av plastfolien. La kaken stå og tine noen minutter på bordet til den blir myk nok til at du kan skjære den i firkanter med en stor, skarp kniv.
Hvelv den frosne kaken ut av formen og dra av plastfolien. La kaken stå og tine noen minutter på bordet til den blir myk nok til at du kan skjære den i firkanter med en stor, skarp kniv.
Pynt gjerne med smeltet sjokolade på toppen, men det er ikke nødvendig.
Legg firkantene på et brett og sett dem i fryseren slik at de stivner skikkelig igjen før servering.
Sandwich-isene kan deretter legges i plastposer og oppbevares i fryseren i opp til et par måneder.
woman cooking

Bon appetit!

Til sjokoladekaken smeltes smøret i en kjele. Rør sukkeret og kakaopulveret inn i det smeltede smøret.
Bland inn vanilje og lett sammenpiskede egg. Vend så inn hvetemelet. Det skal bli en nokså tykk og kompakt deig.
Bre sjokoladedeigen utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (cirka 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen på 200 grader i cirka 15 minutter. Sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt.
Avkjøl kaken til den er helt kald. Hvelv den deretter ut av langpannen, dra av bakepapiret og del kaken på midten så du får to deler.
Lag iskremen: Pisk eggeplommer og sukker lyst og luftig. Tilsett vaniljen.
Hvis du vil bruke gelatinplater, bløtlegges de først i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i en kopp med 2 ss kokende vann.
Hell den varme, flytende gelatinen straks i eggedosisen i en tynn stråle mens du rører hele tiden.
Pisk kremfløten i en annen bolle til tykk fløtekrem, som deretter blandes inn i eggedosisen. Hakk sjokoladen grovt og vend sjokoladebitene inn i iskremblandingen.
Kle en liten langpanne (cirka 20 x 30 cm) med plastfolie. Legg den ene kakebunnen i formen. Hell over iskremblandingen. Legg den andre kakebunnen på toppen av iskremblandingen og trykk den forsiktig ned. Sett formen i fryseren i minst 5 timer og gjerne over natten så iskremen stivner.
Hvelv den frosne kaken ut av formen og dra av plastfolien. La kaken stå og tine noen minutter på bordet til den blir myk nok til at du kan skjære den i firkanter med en stor, skarp kniv.
Hvelv den frosne kaken ut av formen og dra av plastfolien. La kaken stå og tine noen minutter på bordet til den blir myk nok til at du kan skjære den i firkanter med en stor, skarp kniv.
Pynt gjerne med smeltet sjokolade på toppen, men det er ikke nødvendig.
Legg firkantene på et brett og sett dem i fryseren slik at de stivner skikkelig igjen før servering.
Sandwich-isene kan deretter legges i plastposer og oppbevares i fryseren i opp til et par måneder.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?