Til hovedinnhold

Vaniljeboller: Boller med vaniljekrem og jordbærsyltetøy

2 h 30 min
10 varer
325
Vaniljeboller: Boller med vaniljekrem og jordbærsyltetøy

Hva er vel bedre enn duftende gjærbakst!? Dette er deilige sommerboller som jeg har fylt med jordbærsyltetøy og vaniljekrem. Garantert populære! 

Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

12
porsjoner

Gjærdeig

  • 50 g gjær
  • 150 g smør
  • 5 dl melk
  • 1.5 dl sukker
  • 1 stk egg
  • 1 ts kardemomme
  • 1.5 l hvetemel

Fyll

  • 5 dl vaniljekrem
  • 2 dl jordbærsyltetøy, tykt

Pynt

  • 0.5 dl perlesukker

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Gjærdeig

  • 50 g gjær
  • 150 g smør
  • 5 dl melk
  • 1.5 dl sukker
  • 1 stk egg
  • 1 ts kardemomme
  • 1.5 l hvetemel

Fyll

  • 5 dl vaniljekrem
  • 2 dl jordbærsyltetøy, tykt

Pynt

  • 0.5 dl perlesukker
Smuldre gjæren i en bakebolle. Smelt smøret, tilsett melken og varm opp blandingen til den er lunken. Løs opp gjæren i væsken. Pisk egg og sukker lett sammen og bland i. Ha i kardemomme og deretter hvetemel. Kna deigen blank og smidig. Hev deigen i cirka 30 minutter.
Ta deigen på bakebordet, eventuelt sammen med litt ekstra hvetemel, og elt den sammen. Kjevle deigen ut til et stort rektangel. Smør vaniljekremen over leiven i et jevnt lag. Smør deretter over jordbærsyltetøy.
Rull sammen deigen fra langsiden. Skjær rullen i skiver som legges i muffinsformer av papir (dette gjør at bollene holder fasongen bedre). Dryss over perlesukker. Flytt bollene over på stekeplater og etterhev dem i cirka 30 minutter.
Stek bollene midt i ovnen på 200 grader i 10-15 minutter, til de er gylne.
Stek bollene midt i ovnen på 200 grader i 10-15 minutter, til de er gylne.
woman cooking

Bon appetit!

Smuldre gjæren i en bakebolle. Smelt smøret, tilsett melken og varm opp blandingen til den er lunken. Løs opp gjæren i væsken. Pisk egg og sukker lett sammen og bland i. Ha i kardemomme og deretter hvetemel. Kna deigen blank og smidig. Hev deigen i cirka 30 minutter.
Ta deigen på bakebordet, eventuelt sammen med litt ekstra hvetemel, og elt den sammen. Kjevle deigen ut til et stort rektangel. Smør vaniljekremen over leiven i et jevnt lag. Smør deretter over jordbærsyltetøy.
Rull sammen deigen fra langsiden. Skjær rullen i skiver som legges i muffinsformer av papir (dette gjør at bollene holder fasongen bedre). Dryss over perlesukker. Flytt bollene over på stekeplater og etterhev dem i cirka 30 minutter.
Stek bollene midt i ovnen på 200 grader i 10-15 minutter, til de er gylne.
Stek bollene midt i ovnen på 200 grader i 10-15 minutter, til de er gylne.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?