Til hovedinnhold

Hjemmelaget ketchup

1 h
11 varer
249
Hjemmelaget ketchup

Ketchup er et obligatorisk tilbehør til grillmaten. Denne oppskriften kan lages slik den står, eller du kan sette egen smak på ketchupen din dersom du ønsker en ekstra piff. Se forslag nederst i oppskriften.

Ingredienser

1
porsjoner
  • 1 stk rødløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 0.5 stk rød chili, renset for frø
  • 1 dl tomatpuré
  • 3 bokser tomat, knuste, cirka 1,2 kg
  • 100 g sukker
  • 50 g brunt sukker
  • 1 dl eplecidereddik
  • 1 ts salt
  • hvit pepper, kvernet
  • olivenolje

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk rødløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 0.5 stk rød chili, renset for frø
  • 1 dl tomatpuré
  • 3 bokser tomat, knuste, cirka 1,2 kg
  • 100 g sukker
  • 50 g brunt sukker
  • 1 dl eplecidereddik
  • 1 ts salt
  • hvit pepper, kvernet
  • olivenolje
Finhakk løk, hvitløk og chili. Varm en klunk olje i en middels stor kasserolle. Fres løk, hvitløk og chili til løken blir myk og litt gyllen (ikke stekt).
Tilsett resten av ingrediensene og kok opp. La blandingen småkoke i cirka 45 minutter.
Kjør sausen med en stavmikser og gni den gjennom en sil. Virker sausen litt tynn kan du koke den inn til ønsket tykkelse.
Juster smaken med sukker, salt og eddik.
Fyll ketchupen over på rene flasker eller glass. Avkjøl i romtemperatur og oppbevar ketchupen i kjøleskapet.

Sett ekstra smak på ketchupen din

Curry-ketchup: Juster smaken med sukker, salt og eddik.
Trøffel-ketchup: Smak ketchupen til med sort- eller hvit trøffelolje.
Kimchi-ketchup: Bruk like deler kimchi og ketchup og kjør det sammen til en jevn (og litt tykk) saus med en stavmikser.
Spesialsaus: Bland sammen omtrent like deler ketchup, sennep og majones. Tilsett en god dæsj finhakket eller most sylteagurk, og hakket dill – frisk eller tørket.
woman cooking

Bon appetit!

Finhakk løk, hvitløk og chili. Varm en klunk olje i en middels stor kasserolle. Fres løk, hvitløk og chili til løken blir myk og litt gyllen (ikke stekt).
Tilsett resten av ingrediensene og kok opp. La blandingen småkoke i cirka 45 minutter.
Kjør sausen med en stavmikser og gni den gjennom en sil. Virker sausen litt tynn kan du koke den inn til ønsket tykkelse.
Juster smaken med sukker, salt og eddik.
Fyll ketchupen over på rene flasker eller glass. Avkjøl i romtemperatur og oppbevar ketchupen i kjøleskapet.

Sett ekstra smak på ketchupen din

Curry-ketchup: Juster smaken med sukker, salt og eddik.
Trøffel-ketchup: Smak ketchupen til med sort- eller hvit trøffelolje.
Kimchi-ketchup: Bruk like deler kimchi og ketchup og kjør det sammen til en jevn (og litt tykk) saus med en stavmikser.
Spesialsaus: Bland sammen omtrent like deler ketchup, sennep og majones. Tilsett en god dæsj finhakket eller most sylteagurk, og hakket dill – frisk eller tørket.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?