Til hovedinnhold

Steamed buns med fritert kylling

3 h
17 varer
619
Steamed buns med fritert kylling

Du kan fylle steamed buns med akkurat det du vil, men her får du en fantastisk god variant med fritert kylling! Retten består av dampede boller med Korean Fried Chicken (KFC). Du finner oppskriften til selve bollene her.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 600 g kylling, overlårfilet
  • salt og kvernet pepper
  • maisenna
  • olje, nøytral, til fritering

Saus

  • 2 dl ketchup
  • 4 ss chilisaus, sterk
  • 4 ss riseddik, eller eddik 7%
  • 4 ss soyasaus
  • 2 ss honning, flytende
  • 1 ss sesamolje
  • 4 ts sukker
  • 1.5 ss ingefær, fersk, finrevet
  • 2 ts hvitløk, finrevet

Til servering

  • steamed buns, se egen oppskrift
  • gulrot, strimler
  • vårløk, strimlet eller hakket
  • sesamfrø

Slik gjør du:

  • 600 g kylling, overlårfilet
  • salt og kvernet pepper
  • maisenna
  • olje, nøytral, til fritering

Saus

  • 2 dl ketchup
  • 4 ss chilisaus, sterk
  • 4 ss riseddik, eller eddik 7%
  • 4 ss soyasaus
  • 2 ss honning, flytende
  • 1 ss sesamolje
  • 4 ts sukker
  • 1.5 ss ingefær, fersk, finrevet
  • 2 ts hvitløk, finrevet

Til servering

  • steamed buns, se egen oppskrift
  • gulrot, strimler
  • vårløk, strimlet eller hakket
  • sesamfrø
Skjær kyllingen i jevne biter. Krydre bitene med salt og pepper.
Rør sammen alle ingrediensene til sausen.
Vend kyllingbitene med maisenna og rist av det overflødige.
Varm 2 cm olje i en tykkbunnet panne med høye kanter. Stek kyllingbitene til de er sprø, gylne og gjennomstekte. Du må nok gjøre det i 2-3 omganger.
La kyllingbitene renne litt av seg på kjøkkenpapir, før du vender dem sammen med den røde sausen. Pass på at alle bitene har fått saus på seg.
Servers straks i varme buns med strimlet gulrot, vårløk og et dryss av sesamfrø.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær kyllingen i jevne biter. Krydre bitene med salt og pepper.
Rør sammen alle ingrediensene til sausen.
Vend kyllingbitene med maisenna og rist av det overflødige.
Varm 2 cm olje i en tykkbunnet panne med høye kanter. Stek kyllingbitene til de er sprø, gylne og gjennomstekte. Du må nok gjøre det i 2-3 omganger.
La kyllingbitene renne litt av seg på kjøkkenpapir, før du vender dem sammen med den røde sausen. Pass på at alle bitene har fått saus på seg.
Servers straks i varme buns med strimlet gulrot, vårløk og et dryss av sesamfrø.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?