Til hovedinnhold

Kimchi

4 h
11 varer
302
Kimchi

I det siste har kimchi blitt utrolig populært, og stadig flere forelsker seg i den salte, syrlige, sterke og lett gjærede kålen.
Denne oppskriften gir ett stort sylteglass.
Tips: Lag gjerne en dobbel porsjon når du først er i gang.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 stk kinakål
  • 2 ss salt
  • 4 dl vann
  • 2 stk rød chili, eller 2 ss chilipaste (gochujang)
  • 1.5 ss chiliflak
  • 0.25 stk løk
  • 3.5 stk hvitløksfedd
  • 3 ss sukker
  • 30 g ingefær
  • 4 ss fiskesaus
  • 3 stk vårløk

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk kinakål
  • 2 ss salt
  • 4 dl vann
  • 2 stk rød chili, eller 2 ss chilipaste (gochujang)
  • 1.5 ss chiliflak
  • 0.25 stk løk
  • 3.5 stk hvitløksfedd
  • 3 ss sukker
  • 30 g ingefær
  • 4 ss fiskesaus
  • 3 stk vårløk
Rens og skjær kinakålen i grove biter. Visp sammen salt og vann i en bolle til saltet har løst seg opp. Legg i kinakålen, og la kålen ligge i saltbadet i 2-3 timer til den har myknet. Vend litt rundt på kålen med jevne mellomrom.
Rens og skjær kinakålen i grove biter. Visp sammen salt og vann i en bolle til saltet har løst seg opp. Legg i kinakålen, og la kålen ligge i saltbadet i 2-3 timer til den har myknet. Vend litt rundt på kålen med jevne mellomrom.
Kjør chili, chiliflakes, løk, hvitløk, sukker, ingefær og fiskesaus i en hurtigmikser til en jevn blanding.
Kjør chili, chiliflakes, løk, hvitløk, sukker, ingefær og fiskesaus i en hurtigmikser til en jevn blanding.
Skyll og tørk kinakålen. Bland kålen sammen med chiliblandingen og grovhakket vårløk. Bruk gjerne hansker, og gni alt godt sammen.
Skyll og tørk kinakålen. Bland kålen sammen med chiliblandingen og grovhakket vårløk. Bruk gjerne hansker, og gni alt godt sammen.
Fyll kålen over på et rent syltetøyglass eller lignende, og sett på lokk. La glasset stå i romtemperatur i 3-4 dager. «Luft» kålen daglig hvis lokket er lufttett - slik at gasser slippes ut. Oppbevares kjølig.
Fyll kålen over på et rent syltetøyglass eller lignende, og sett på lokk. La glasset stå i romtemperatur i 3-4 dager. «Luft» kålen daglig hvis lokket er lufttett - slik at gasser slippes ut. Oppbevares kjølig.
Kimchien kan brukes med det samme, men er best etter et par tre uker.
Kimchien kan brukes med det samme, men er best etter et par tre uker.
woman cooking

Bon appetit!

Rens og skjær kinakålen i grove biter. Visp sammen salt og vann i en bolle til saltet har løst seg opp. Legg i kinakålen, og la kålen ligge i saltbadet i 2-3 timer til den har myknet. Vend litt rundt på kålen med jevne mellomrom.
Rens og skjær kinakålen i grove biter. Visp sammen salt og vann i en bolle til saltet har løst seg opp. Legg i kinakålen, og la kålen ligge i saltbadet i 2-3 timer til den har myknet. Vend litt rundt på kålen med jevne mellomrom.
Kjør chili, chiliflakes, løk, hvitløk, sukker, ingefær og fiskesaus i en hurtigmikser til en jevn blanding.
Kjør chili, chiliflakes, løk, hvitløk, sukker, ingefær og fiskesaus i en hurtigmikser til en jevn blanding.
Skyll og tørk kinakålen. Bland kålen sammen med chiliblandingen og grovhakket vårløk. Bruk gjerne hansker, og gni alt godt sammen.
Skyll og tørk kinakålen. Bland kålen sammen med chiliblandingen og grovhakket vårløk. Bruk gjerne hansker, og gni alt godt sammen.
Fyll kålen over på et rent syltetøyglass eller lignende, og sett på lokk. La glasset stå i romtemperatur i 3-4 dager. «Luft» kålen daglig hvis lokket er lufttett - slik at gasser slippes ut. Oppbevares kjølig.
Fyll kålen over på et rent syltetøyglass eller lignende, og sett på lokk. La glasset stå i romtemperatur i 3-4 dager. «Luft» kålen daglig hvis lokket er lufttett - slik at gasser slippes ut. Oppbevares kjølig.
Kimchien kan brukes med det samme, men er best etter et par tre uker.
Kimchien kan brukes med det samme, men er best etter et par tre uker.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?