Til hovedinnhold

Gravlaks med dill, fennikel og koriander

10 min
6 varer
103
Gravlaks med dill, fennikel og koriander

Det er enkelt å lage gravlaksen selv. Da kan du variere krydderet, og du kan velge hvor lenge den skal modnes. Den tar ti minutter å lage, men du må vente i et par dager med å spise den.

Ingredienser

8
porsjoner
  • 1 kg laksefilet, to omtrent like stykker, uten bein
  • 4 ss salt
  • 4 ss sukker
  • 4 ss dill, fersk, finhakket
  • 2 ss korianderfrø
  • 2 ss fennikelfrø

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 1 kg laksefilet, to omtrent like stykker, uten bein
  • 4 ss salt
  • 4 ss sukker
  • 4 ss dill, fersk, finhakket
  • 2 ss korianderfrø
  • 2 ss fennikelfrø
Knus frøene lett i en morter. Bland sukker, salt og halvparten av krydderet og urtene i en bolle.
Strø et lag krydderblanding i bunnen på en form eller et fat med litt oppkant. Legg et stykke laks med skinnsiden ned i formen. Strø over mer krydderblanding. Legg den andre fileten oppå, buk mot rygg. Dekk med plast og legg under press, omtrent 1 kg. La stå i kjøleskapet i 3 dager.
Skrap vekk dill og krydder, og gni laksen med ny frisk blanding av dill, fennikel og koriander. Skjær i tynne skiver og server med sennepssaus.
woman cooking

Bon appetit!

Knus frøene lett i en morter. Bland sukker, salt og halvparten av krydderet og urtene i en bolle.
Strø et lag krydderblanding i bunnen på en form eller et fat med litt oppkant. Legg et stykke laks med skinnsiden ned i formen. Strø over mer krydderblanding. Legg den andre fileten oppå, buk mot rygg. Dekk med plast og legg under press, omtrent 1 kg. La stå i kjøleskapet i 3 dager.
Skrap vekk dill og krydder, og gni laksen med ny frisk blanding av dill, fennikel og koriander. Skjær i tynne skiver og server med sennepssaus.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?