Til hovedinnhold

Rekespyd med sitrongress og frisk chilidipp

45 min
15 varer
97
Rekespyd med sitrongress og frisk chilidipp

Grillede rekespyd er en frisk og nydelig sommerrett. Serveres for eksempel med en frisk agurksalat med finsnittet løk, litt mynte og frisk koriander. Denne oppskriften gir cirka 10 grillspyd.
Obs! Hvis du bruker scampi, tigerreker/kjempereker må du sørge for at disse kommer fra et godkjent og sertifisert oppdrettsanlegg.    

Ingredienser

4
porsjoner
  • 5 stk sitrongress
  • 500 g reker, store, rå
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ss chilisaus, sterk, eller sambal oelek
  • 1 ss soyasaus, helst lys
  • sesamolje, noen dråper
  • olje, til pensling

Frisk chilidipp

  • 1 stk rød chili, renset for frø og hakket
  • 1 ss ingefær, fersk, revet
  • 2 stk hvitløksfedd, hakket
  • 2 ss sukker, gjerne lysebrunt
  • 3 ss fiskesaus
  • 1 stk lime, saften
  • 2 ss vann
  • 2 ss koriander, frisk, hakket

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 5 stk sitrongress
  • 500 g reker, store, rå
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ss chilisaus, sterk, eller sambal oelek
  • 1 ss soyasaus, helst lys
  • sesamolje, noen dråper
  • olje, til pensling

Frisk chilidipp

  • 1 stk rød chili, renset for frø og hakket
  • 1 ss ingefær, fersk, revet
  • 2 stk hvitløksfedd, hakket
  • 2 ss sukker, gjerne lysebrunt
  • 3 ss fiskesaus
  • 1 stk lime, saften
  • 2 ss vann
  • 2 ss koriander, frisk, hakket
Begynn med dippen. Knus chili, ingefær og hvitløk sammen til fin mos i en morter. Bland inn sukker, fiskesaus, limesaft, vann og koriander. Alternativt kan du kjøre alle ingrediensene raskt sammen med stavmikser.
Del sitrongresset på langs og la sitrongresset ligge i kaldt vann mens du lager farsen.
Del rekene i mindre biter og finhakk hvitløken. Ha reker, hvitløk, chilisaus, soyasaus og sesamolje i en hurtigmikser. Kjør alt raskt sammen til en litt grov farse.
Tørk sitrongresset på kjøkkenpapir. Ta litt farse i hånden (fukt hånden med litt vann først), form den lett til en avlang bolle/pølse og klem farsen rundt sitrongresset. Prøv å få omtrent like mye farse på hvert sitrongress. Pensle spydene med litt olje og grill over høy varme i 6-7 minutter, snu de ofte slik at spydene blir jevnt grillet.
woman cooking

Bon appetit!

Begynn med dippen. Knus chili, ingefær og hvitløk sammen til fin mos i en morter. Bland inn sukker, fiskesaus, limesaft, vann og koriander. Alternativt kan du kjøre alle ingrediensene raskt sammen med stavmikser.
Del sitrongresset på langs og la sitrongresset ligge i kaldt vann mens du lager farsen.
Del rekene i mindre biter og finhakk hvitløken. Ha reker, hvitløk, chilisaus, soyasaus og sesamolje i en hurtigmikser. Kjør alt raskt sammen til en litt grov farse.
Tørk sitrongresset på kjøkkenpapir. Ta litt farse i hånden (fukt hånden med litt vann først), form den lett til en avlang bolle/pølse og klem farsen rundt sitrongresset. Prøv å få omtrent like mye farse på hvert sitrongress. Pensle spydene med litt olje og grill over høy varme i 6-7 minutter, snu de ofte slik at spydene blir jevnt grillet.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?