Til hovedinnhold

Gyros med kylling

45 min
15 varer
1.2k
Gyros med kylling
Krister Sørbø

Grillet kylling passer perfekt til å lage gyros med. Kjøttet kan med fordel marineres over natten.

I tillegg til oregano kan du krydre kyllingen med tørket eller frisk rosmarin eller timian, en god klype kardemomme, knuste fennikelfrø, malt koriander og/eller spisskummen. Harissa passer også veldig godt. Pensle for eksempel kyllingen med litt harissa rørt ut i litt olje- helt mot slutten av grillingen.

Tips: Del en sitron og grill sitronen med snittflaten ned til sitronen blir karamellisert og myk. Press sitronsaften over den ferdiggrillede kyllingen.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 600 g kylling, overlår uten bein, gjerne med skinn
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 0.5 stk sitron
  • 1 ss oregano, tørket
  • 0.75 ts salt
  • tørket chili, knust, en god klype
  • pepper, kvernet
  • grillspyd

Serveringsforslag

  • pitabrød, eller lommepita/naanbrød
  • yoghurt naturell, eller tzatziki/hummus
  • tomat
  • agurk
  • rødløk
  • persille

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 600 g kylling, overlår uten bein, gjerne med skinn
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 0.5 stk sitron
  • 1 ss oregano, tørket
  • 0.75 ts salt
  • tørket chili, knust, en god klype
  • pepper, kvernet
  • grillspyd

Serveringsforslag

  • pitabrød, eller lommepita/naanbrød
  • yoghurt naturell, eller tzatziki/hummus
  • tomat
  • agurk
  • rødløk
  • persille
Finhakk eller riv hvitløken og bland sammen hvitløk, olivenolje, sitronsaft, oregano, salt, chili og pepper. Gni marinaden godt inn i kjøttet og la det marinere fra 30 minutter til over natten.
Tre kyllingen på grillspyd. For at skinnet skal bli sprøstekt må du passe på at skinnet kommer på grillflaten og ikke «mellom lagene». Grill spydene over middels høy varme i cirka 10 minutter på hver side, eller til skinnet er sprøtt og godt gyllent, og kyllingen er gjennomstekt.
Skjær kyllingen i biter og server den på flate pitabrød med ønsket tilbehør.
woman cooking

Bon appetit!

Finhakk eller riv hvitløken og bland sammen hvitløk, olivenolje, sitronsaft, oregano, salt, chili og pepper. Gni marinaden godt inn i kjøttet og la det marinere fra 30 minutter til over natten.
Tre kyllingen på grillspyd. For at skinnet skal bli sprøstekt må du passe på at skinnet kommer på grillflaten og ikke «mellom lagene». Grill spydene over middels høy varme i cirka 10 minutter på hver side, eller til skinnet er sprøtt og godt gyllent, og kyllingen er gjennomstekt.
Skjær kyllingen i biter og server den på flate pitabrød med ønsket tilbehør.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?