Til hovedinnhold

Soya- og honningmarinerte biffspyd med chilimayo

30 min
16 varer
1.2k
Soya- og honningmarinerte biffspyd med chilimayo

Deilig hurtigmat fra grillen. For ekstra smak kan kjøttet gjerne marineres natten over. 

Ingredienser

4
porsjoner
  • 700 g biff, mørt biffkjøtt
  • 1 stk rødløk, stor
  • 1 ss honning, flytende
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss ingefær, frisk, finrevet
  • 1 ss hvitløk, finrevet, most
  • 1 ss sriracha, eller chilipaste
  • olje, nøytral
  • 2 stk vårløk
  • sesamfrø
  • grillspyd

Chilimajones

  • 1 stk egg
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 fedd hvitløk, lite
  • 2.5 dl solsikkeolje
  • 0.5 stk lime
  • 1.5 ss sriracha
  • salt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 700 g biff, mørt biffkjøtt
  • 1 stk rødløk, stor
  • 1 ss honning, flytende
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss ingefær, frisk, finrevet
  • 1 ss hvitløk, finrevet, most
  • 1 ss sriracha, eller chilipaste
  • olje, nøytral
  • 2 stk vårløk
  • sesamfrø
  • grillspyd

Chilimajones

  • 1 stk egg
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 fedd hvitløk, lite
  • 2.5 dl solsikkeolje
  • 0.5 stk lime
  • 1.5 ss sriracha
  • salt
Skjær kjøttet i jevne biter, cirka 3 x 3 cm. Rør sammen honning, soyasaus, ingefær, hvitløk og chilisaus. Bland marinaden godt sammen med kjøttet. La kjøttet marinere fra 30 minutter til over natten. Rens og del løken i grove biter. Træ kjøtt og løk på grillspyd. Hvis du bruker trepinner må du huske å bløtlegge pinnene en halvtimes tid før bruk.
Lag chilimajonesen. Ha alle ingrediensene i en høy beholder som akkurat passer stavmikseren (det er viktig at den ikke er for stor/vid). Sett stavmikseren i bunnen av beholderen og kjør til du ser at ingrediensene samler seg (10 sekunder). Dra stavmikseren forsiktig opp mot overflaten - og vips så har du laget en fyldig chilimajones.
Pensle spydene lett med litt olje og grill dem over høy varme i et par minutter på hver side. Kjøttet skal fortsatt være rosa i midten. Dryss over finsnittet vårløk og sesamfrø før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær kjøttet i jevne biter, cirka 3 x 3 cm. Rør sammen honning, soyasaus, ingefær, hvitløk og chilisaus. Bland marinaden godt sammen med kjøttet. La kjøttet marinere fra 30 minutter til over natten. Rens og del løken i grove biter. Træ kjøtt og løk på grillspyd. Hvis du bruker trepinner må du huske å bløtlegge pinnene en halvtimes tid før bruk.
Lag chilimajonesen. Ha alle ingrediensene i en høy beholder som akkurat passer stavmikseren (det er viktig at den ikke er for stor/vid). Sett stavmikseren i bunnen av beholderen og kjør til du ser at ingrediensene samler seg (10 sekunder). Dra stavmikseren forsiktig opp mot overflaten - og vips så har du laget en fyldig chilimajones.
Pensle spydene lett med litt olje og grill dem over høy varme i et par minutter på hver side. Kjøttet skal fortsatt være rosa i midten. Dryss over finsnittet vårløk og sesamfrø før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?