Til hovedinnhold

Det søte livs langpannekake med jordbær

1 h 30 min
13 varer
246
Det søte livs langpannekake med jordbær

Det søte livs langpannekake med jordbær er den ultimate kaken til sommerfesten!

I sommermånedene frister det med søte, friske jordbær. Det er også nydelig å bake med jordbær, og her har jeg blandet masse små jordbærbiter i en deilig vaniljekake. Den ferdigstekte kaken dekkes med en silkemyk, hvit krem som er en blanding av ostekrem og fløtekrem. Kakebitene pyntes med friske jordbær og blir kjempesøte.

Oppskriften til Det søte livs langpannekake med jordbær passer i en liten langpanne.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

12
porsjoner
  • 175 g smør
  • 3.5 dl sukker
  • 3 stykker egg
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 6 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 0.5 ts natron
  • 1 dl rømme
  • 1 dl melk
  • 300 g jordbær, friske

Krem

  • 150 g kremost
  • 3 dl melis
  • 3 dl kremfløte

Pynt

  • 250 g jordbær, friske

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 175 g smør
  • 3.5 dl sukker
  • 3 stykker egg
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 6 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 0.5 ts natron
  • 1 dl rømme
  • 1 dl melk
  • 300 g jordbær, friske

Krem

  • 150 g kremost
  • 3 dl melis
  • 3 dl kremfløte

Pynt

  • 250 g jordbær, friske
Pisk mykt smør og sukker godt sammen. Tilsett ett egg om gangen og pisk godt mellom hvert egg så du får myk og luftig smørkrem.
Pisk inn vaniljeekstrakten. Sikt melet sammen med bakepulver og natron og vend dette inn i deigen sammen med rømme og melk.
Rens jordbærene og del dem i små biter. Dette forhindrer at bærene synker til bunns i kaken under stekingen.
Fordel deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (cirka 20 x 30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175 grader i cirka 30 minutter. Sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt. Avkjøl kaken til den er helt kald for du tar den ut av formen.
Pisk kremost, melis og kremfløte sammen til en myk krem. Bre kremen over den kalde kaken. Del kaken i firkanter og pynt hver kakebit med jordbær.
Pisk kremost, melis og kremfløte sammen til en myk krem. Bre kremen over den kalde kaken. Del kaken i firkanter og pynt hver kakebit med jordbær.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk mykt smør og sukker godt sammen. Tilsett ett egg om gangen og pisk godt mellom hvert egg så du får myk og luftig smørkrem.
Pisk inn vaniljeekstrakten. Sikt melet sammen med bakepulver og natron og vend dette inn i deigen sammen med rømme og melk.
Rens jordbærene og del dem i små biter. Dette forhindrer at bærene synker til bunns i kaken under stekingen.
Fordel deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (cirka 20 x 30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175 grader i cirka 30 minutter. Sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt. Avkjøl kaken til den er helt kald for du tar den ut av formen.
Pisk kremost, melis og kremfløte sammen til en myk krem. Bre kremen over den kalde kaken. Del kaken i firkanter og pynt hver kakebit med jordbær.
Pisk kremost, melis og kremfløte sammen til en myk krem. Bre kremen over den kalde kaken. Del kaken i firkanter og pynt hver kakebit med jordbær.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?