Til hovedinnhold

Bakt sellerirot

2 h
3 varer
52
Bakt sellerirot

Den bakte selleriroten kan serveres hel. Skjær av et lite lokk på toppen, legg på en god klatt smør og stikk en skje ned i det møre kjøttet. Baketiden avhenger av størrelsen på selleriroten. Bak gjerne to i samme slengen. Et nydelig middagstilbehør.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 stk sellerirot, mellomstor
  • salt, grovt
  • smør, og/eller olivenolje

Slik gjør du:

  • 1 stk sellerirot, mellomstor
  • salt, grovt
  • smør, og/eller olivenolje
Varm ovnen til 180 grader.
Vask og skrubb selleriroten nøye, skallet skal være på. Pass på at alt av jordrester er vasket vekk. Bruk eventuelt en liten kniv hvis det er vanskelig å komme til.
Lag en passende «form» av folie, legg i en håndfull grovt salt og sett selleriroten i saltet.
Bak selleriroten i cirka 2 timer, eller til den er helt mør (sjekk med en spiss kniv eller kakestikke).
Del selleriroten i grove skiver eller biter før servering. Topp med en god klatt smør eller drypp over litt olivenolje.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 180 grader.
Vask og skrubb selleriroten nøye, skallet skal være på. Pass på at alt av jordrester er vasket vekk. Bruk eventuelt en liten kniv hvis det er vanskelig å komme til.
Lag en passende «form» av folie, legg i en håndfull grovt salt og sett selleriroten i saltet.
Bak selleriroten i cirka 2 timer, eller til den er helt mør (sjekk med en spiss kniv eller kakestikke).
Del selleriroten i grove skiver eller biter før servering. Topp med en god klatt smør eller drypp over litt olivenolje.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?