Til hovedinnhold

Lammekrone med timian og rosmarin

1 h 30 min
8 varer
81
Lammekrone med timian og rosmarin

Lammekrone er et realt festmåltid. Som saus til kronen passer det godt med en god lammesjy med hvitløk og urter (rosmarin, timian, persille). Rødvinssaus passer også godt, det samme gjør en kald saus som pesto eller aioli.
Merk at du trenger kjøkkenhyssing til denne oppskriften.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 kg lammecarré, altså lammerygg, med lange bein
  • 2 ss olivenolje
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 ss rosmarin, hakkede blader
  • 1 ss timian, hakket frisk timian
  • 1 ss sitronsaft
  • salt
  • pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg lammecarré, altså lammerygg, med lange bein
  • 2 ss olivenolje
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 ss rosmarin, hakkede blader
  • 1 ss timian, hakket frisk timian
  • 1 ss sitronsaft
  • salt
  • pepper
Gå over beina, de skal være pusset rene for rester av kjøtt, fett og sener. Fjern eventuelle tykke sener som fortsatt sitter på fileten (pass på at du ikke fjerner noe av kjøttet). Lag noen snitt i fettet, men ikke ned i kjøttet.
Snu careen og lag et lite snitt mellom hvert bein fra «undersiden» slik at careen blir bøyelig.
Bland sammen olivenolje, hvitløk, rosmarin, timian og sitronsaft.
Krydre kjøttet godt med salt og pepper og gni det inn med krydderoljen. Hvis du har tid kan du gjerne la kjøttet marinere en times tid eller mer.
Legg careene ved siden av hverandre slik at du får en lang carre. Bind sammen det «ytterste» beinet fra hver carre slik at de henger sammen.
Form carreene sammen som en krone (med fettsiden inn mot midten). Bruk for eksempel et passende glass eller sammenkrøllet aluminiumsfolie i midten slik at det blir lettere å forme lammekronen. Knyt en runde, eller to, rett under beina.
Stram godt så det holder seg på plass. Knyt et par runder rundt midten av beina. Det kan være fint å få litt hjelp med å holde alt sammen mens du holder på.
Fjern glasset (hvis du brukte det). Fyll eventuelt hulrommet med en passende ball av aluminiumsfolie for å bevare fasongen under steking. Stek lammekronen ved 200 grader i 20 minutter. La kronen hvile i 12-15 minutter før servering.
Bruk en skarp kniv og skjær ut pene koteletter (mellom beina) når kronen står på bordet.
woman cooking

Bon appetit!

Gå over beina, de skal være pusset rene for rester av kjøtt, fett og sener. Fjern eventuelle tykke sener som fortsatt sitter på fileten (pass på at du ikke fjerner noe av kjøttet). Lag noen snitt i fettet, men ikke ned i kjøttet.
Snu careen og lag et lite snitt mellom hvert bein fra «undersiden» slik at careen blir bøyelig.
Bland sammen olivenolje, hvitløk, rosmarin, timian og sitronsaft.
Krydre kjøttet godt med salt og pepper og gni det inn med krydderoljen. Hvis du har tid kan du gjerne la kjøttet marinere en times tid eller mer.
Legg careene ved siden av hverandre slik at du får en lang carre. Bind sammen det «ytterste» beinet fra hver carre slik at de henger sammen.
Form carreene sammen som en krone (med fettsiden inn mot midten). Bruk for eksempel et passende glass eller sammenkrøllet aluminiumsfolie i midten slik at det blir lettere å forme lammekronen. Knyt en runde, eller to, rett under beina.
Stram godt så det holder seg på plass. Knyt et par runder rundt midten av beina. Det kan være fint å få litt hjelp med å holde alt sammen mens du holder på.
Fjern glasset (hvis du brukte det). Fyll eventuelt hulrommet med en passende ball av aluminiumsfolie for å bevare fasongen under steking. Stek lammekronen ved 200 grader i 20 minutter. La kronen hvile i 12-15 minutter før servering.
Bruk en skarp kniv og skjær ut pene koteletter (mellom beina) når kronen står på bordet.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?