Til hovedinnhold

Varmrøkt laks med creme fraiche-dressing og «knust» agurksalat med ingefær

20 min
13 varer
190
Varmrøkt laks med creme fraiche-dressing og «knust» agurksalat med ingefær

Denne retten serveres for eksempel med ferskt godt brød, lefser eller flatbrød.
Tips: Crème fraîche- dressingen er en skikkelig universal-dressing som passer veldig godt til alt av røkt mat (både fisk og kjøtt), salater og alle mulige paier (ikke søte da). Den kan også brukes som dressing til en lun nypotetsalat.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 400 g laks, varmrøkt
  • 3 dl creme fraiche
  • 2 stk sjalottløk, finhakket
  • 1 dl urter, hakkede, som gressløk, dill og persille
  • sitronsaft, noen dråper
  • salt og kvernet pepper

«Knust» agurksalat med ingefær

  • 1 stk agurk, stor
  • 2 stk sjalottløk, eller én liten rødløk, finsnittet
  • 0.75 ts salt
  • 1.5 ss eddik 7%
  • 1 ss sukker
  • 1 ss olje, nøytral
  • 1 ts ingefær, frisk, finrevet
  • dill

Slik gjør du:

  • 400 g laks, varmrøkt
  • 3 dl creme fraiche
  • 2 stk sjalottløk, finhakket
  • 1 dl urter, hakkede, som gressløk, dill og persille
  • sitronsaft, noen dråper
  • salt og kvernet pepper

«Knust» agurksalat med ingefær

  • 1 stk agurk, stor
  • 2 stk sjalottløk, eller én liten rødløk, finsnittet
  • 0.75 ts salt
  • 1.5 ss eddik 7%
  • 1 ss sukker
  • 1 ss olje, nøytral
  • 1 ts ingefær, frisk, finrevet
  • dill
Del agurkene i fire på langs. Legg agurklengdene i en brødpose (for å unngå søl) og knus dem lett med en kjevle eller noen annet litt tungt.
Del agurken i jevne biter og ha agurkbitene over i en sil sammen med finsnittet løk. Dryss over saltet, bland det godt sammen og mariner agurken i 10-15 minutter. Klem agurken litt forsiktig sammen slik at noen av væsken siles vekk.
Rør sammen eddik, sukker, olje og ingefær (rør til sukkeret er oppløst). Bland dressingen sammen med den avrente agurken. Pynt med litt dill før servering.
Bryt fisken opp i mindre biter og ha den over i en passende skål eller på et lite fat. Visp sammen crème fraîche, sjalottløk og urter. Smak crème fraîche dressingen til med sitronsaft, salt og pepper.
Server den varmrøkte laksen med dressing og agurksalat.
woman cooking

Bon appetit!

Del agurkene i fire på langs. Legg agurklengdene i en brødpose (for å unngå søl) og knus dem lett med en kjevle eller noen annet litt tungt.
Del agurken i jevne biter og ha agurkbitene over i en sil sammen med finsnittet løk. Dryss over saltet, bland det godt sammen og mariner agurken i 10-15 minutter. Klem agurken litt forsiktig sammen slik at noen av væsken siles vekk.
Rør sammen eddik, sukker, olje og ingefær (rør til sukkeret er oppløst). Bland dressingen sammen med den avrente agurken. Pynt med litt dill før servering.
Bryt fisken opp i mindre biter og ha den over i en passende skål eller på et lite fat. Visp sammen crème fraîche, sjalottløk og urter. Smak crème fraîche dressingen til med sitronsaft, salt og pepper.
Server den varmrøkte laksen med dressing og agurksalat.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?