Til hovedinnhold

Fargerik betesalat

30 min
12 varer
469
Fargerik betesalat

Denne salaten er enkel å lage til mange, i tillegg til at den ser veldig vakker ut.
Tips: For å unngå rødfargede fingre er det lurt å bruke engangshansker når du jobber med rå rødbeter.
Betesalat passer fint til som tilbehør til alt av kjøtt og fisk. Bland gjerne inn noen grønne salatblader også, som for eksempel ruccula eller babyspinat. Gresskarkjerner kan erstattes med ristede pinjekjerner eller grovhakkede valnøtter.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 4 stk beter, mellomstore
  • 100 g fetaost, eller chevre
  • 3.5 ss gresskarkjerner, ristede
  • gresskarkjernekrokan, eller persille/kjørvel/basilikum, hakkede

Dressing

  • 1 ss sherryeddik, eller eplecidereddik/hvitvinseddik
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 1 ss honning, flytende
  • 0.5 stk appelsin, saften
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss nøtteolje
  • 1 stk sjalottløk, stor, finhakket
  • salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stk beter, mellomstore
  • 100 g fetaost, eller chevre
  • 3.5 ss gresskarkjerner, ristede
  • gresskarkjernekrokan, eller persille/kjørvel/basilikum, hakkede

Dressing

  • 1 ss sherryeddik, eller eplecidereddik/hvitvinseddik
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 1 ss honning, flytende
  • 0.5 stk appelsin, saften
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss nøtteolje
  • 1 stk sjalottløk, stor, finhakket
  • salt og kvernet pepper
Vask og skrell betene. Skjær/høvl betene i tynne skiver. Bruk for eksempel en mandolin eller kjøkkenmaskin til den jobben. Alternativt kan du strimle eller rive betene. Hvis du har beter i forskjellige farger kan du gjerne holde de fra hverandre slik at ikke rødbetene farger over på de andre.
Visp sammen alle ingrediensene til dressingen og smak til med salt og kvernet pepper.
Hell dressingen over betene, bland godt å la gjerne skivene «marinere» opptil en halvtimes tid før servering.
Anrett betesalaten på et stort fat. Topp med smuldret fetaost, gresskarkjerner og hakkede urter.
woman cooking

Bon appetit!

Vask og skrell betene. Skjær/høvl betene i tynne skiver. Bruk for eksempel en mandolin eller kjøkkenmaskin til den jobben. Alternativt kan du strimle eller rive betene. Hvis du har beter i forskjellige farger kan du gjerne holde de fra hverandre slik at ikke rødbetene farger over på de andre.
Visp sammen alle ingrediensene til dressingen og smak til med salt og kvernet pepper.
Hell dressingen over betene, bland godt å la gjerne skivene «marinere» opptil en halvtimes tid før servering.
Anrett betesalaten på et stort fat. Topp med smuldret fetaost, gresskarkjerner og hakkede urter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?