Til hovedinnhold

Lise Finckenhagens potetsalat

45 min
12 varer
328
Lise Finckenhagens potetsalat

Lise Finckenhagens potetsalat med nypoteter er perfekt til sommermiddagene!

Hos mange er potetsalat et fast innslag på matbordet gjennom hele våren og sommeren. Et tips er å dryppe ramsløkpuré over potetsalaten før servering, eller smak dressingen til med ramsløkpuré før du blander den med potetene. Godt blir det uansett. Andre urter som persille, kjørvel, dill, estragon og basilikum passer også godt i en potetsalat. Her kan man velge etter egen smak. Dressingen kan i tillegg smakes til med sennep og hvitløk. Kefir eller kulturmelk kan erstattes med rømme eller crème fraîche.

Ingredienser

8
porsjoner
  • 900 g poteter, nypoteter, 800-1000 gram
  • 2.5 dl majones, gjerne hjemmelaget
  • 1 dl kefir, eller kulturmelk
  • 1 ss sylteagurklake
  • 1 ts worcestersaus, (kan sløyfes)
  • 3 stykker vårløk, eller 0,5 liten purre
  • 1 bunt gressløk, liten
  • salt og kvernet pepper
  • 2 ss ramsløkpuré, (kan sløyfes)

Ramsløkpuré

  • 200 g ramsløk, blader, pene og rene
  • 2 dl olje, nøytral
  • salt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 900 g poteter, nypoteter, 800-1000 gram
  • 2.5 dl majones, gjerne hjemmelaget
  • 1 dl kefir, eller kulturmelk
  • 1 ss sylteagurklake
  • 1 ts worcestersaus, (kan sløyfes)
  • 3 stykker vårløk, eller 0,5 liten purre
  • 1 bunt gressløk, liten
  • salt og kvernet pepper
  • 2 ss ramsløkpuré, (kan sløyfes)

Ramsløkpuré

  • 200 g ramsløk, blader, pene og rene
  • 2 dl olje, nøytral
  • salt
Vask og kok potetene møre. Hell av vannet og damp dem tørre. Avkjøl potetene og del dem i passende biter.
Visp sammen majones og kulturmelk. Smak til med sylteagurklake, worcestersaus, salt og pepper.
Finsnitt vårløk eller purre og hakk gressløken. Bland halvparten sammen med dressingen og bland dressingen sammen med potetene.
Dryss over resten av vårløken og gressløken.

Ramsløkpuré

Pass på at bladene er rene og tørre. Fjern de groveste stilkene og grovhakk bladene.
Kjør blader, olje og en god klype salt til en jevn puré i en hurtigmikser.
Hell alt over på et eller flere små rene glass. Etterfyll gjerne med litt olje slik at ramsløkpureen blir forseglet. Etter hvert som du bruker av pureen, kan du etterfylle med en liten skvett olje. Da holder den seg bedre. Oppbevar pureen i kjøleskap.
Ramsløkpureen holder seg fint et par uker i kjøleskapet.
woman cooking

Bon appetit!

Vask og kok potetene møre. Hell av vannet og damp dem tørre. Avkjøl potetene og del dem i passende biter.
Visp sammen majones og kulturmelk. Smak til med sylteagurklake, worcestersaus, salt og pepper.
Finsnitt vårløk eller purre og hakk gressløken. Bland halvparten sammen med dressingen og bland dressingen sammen med potetene.
Dryss over resten av vårløken og gressløken.

Ramsløkpuré

Pass på at bladene er rene og tørre. Fjern de groveste stilkene og grovhakk bladene.
Kjør blader, olje og en god klype salt til en jevn puré i en hurtigmikser.
Hell alt over på et eller flere små rene glass. Etterfyll gjerne med litt olje slik at ramsløkpureen blir forseglet. Etter hvert som du bruker av pureen, kan du etterfylle med en liten skvett olje. Da holder den seg bedre. Oppbevar pureen i kjøleskap.
Ramsløkpureen holder seg fint et par uker i kjøleskapet.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?