Til hovedinnhold

Kvikk Lunsj-kake

2 h
14 varer
627
Kvikk Lunsj-kake

Kvikk Lunsj-kake er en vakker sjokoladekake dekorert med Kvikk lunsj-staver, marengs, bær og hva enn du måtte ønske. Bak Kvikk Lunsj-en skjuler det seg en sjokoladekake med deilig glasur mellom lagene. Kaken er perfekt til både 17. mai og andre festlige anledninger.

Ingredienser

6
porsjoner
  • 2 stykker egg, store
  • 200 g sukker
  • 125 g smør, smeltet og avkjølt, eller nøytral olje
  • 200 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ss kakao, toppede ss
  • 1.25 dl melk

Glasur

  • 150 g smør
  • 3 ss kaffe
  • 100 g mørk sjokolade
  • 100 g melkesjokolade
  • 250 g melis
  • 2 ts vaniljesukker

Pynt

  • 10 stykker Kvikk Lunsj
  • marengs, eller lakriskuler/bær/kakestrøssel/nonstop

Slik gjør du:

  • 2 stykker egg, store
  • 200 g sukker
  • 125 g smør, smeltet og avkjølt, eller nøytral olje
  • 200 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ss kakao, toppede ss
  • 1.25 dl melk

Glasur

  • 150 g smør
  • 3 ss kaffe
  • 100 g mørk sjokolade
  • 100 g melkesjokolade
  • 250 g melis
  • 2 ts vaniljesukker

Pynt

  • 10 stykker Kvikk Lunsj
  • marengs, eller lakriskuler/bær/kakestrøssel/nonstop
Varm ovnen til 170 grader. Kle to former, 20 cm i diameter, med bakepapir i bunnen. Smør sidene med smør eller nøytral olje.
Rør egg og sukker til eggedosis. Bland smøret inn i eggedosisen.
Sikt sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og kakao. Bland det tørre inn i eggedosisen vekselvis med melken. Rør til røren blir jevn og fin.
Fordel røren i formene og stek kakene midt i ovnen i cirka 30 minutter. Sjekk med en kakepinne. Kaken trenger ikke å være helt tørr. Er den litt myk i midten, er det bare godt. Avkjøl kakene 10-15 minutter i formene og videre på rist.
Smelt smøret til glasuren i en kasserolle. Trekk kasserollen til side og rør inn kaffe og hakket sjokolade.
Visp inn siktet melis og vaniljesukker. Visp til glasuren blir glatt og blank. Hvis glasuren skiller seg kan du vispe inn litt vann.
Kjør glasuren glatt og elastisk med en stavmikser.
Del hver kakebunn i to lag. Legg en bunn på et serveringsfat og bygg en rett og fin kake med litt glasur mellom lagene og rundt hele kaken.
Dekk kanten med Kvikk Lunsj-staver og pynt toppen etter eget ønske.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 170 grader. Kle to former, 20 cm i diameter, med bakepapir i bunnen. Smør sidene med smør eller nøytral olje.
Rør egg og sukker til eggedosis. Bland smøret inn i eggedosisen.
Sikt sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og kakao. Bland det tørre inn i eggedosisen vekselvis med melken. Rør til røren blir jevn og fin.
Fordel røren i formene og stek kakene midt i ovnen i cirka 30 minutter. Sjekk med en kakepinne. Kaken trenger ikke å være helt tørr. Er den litt myk i midten, er det bare godt. Avkjøl kakene 10-15 minutter i formene og videre på rist.
Smelt smøret til glasuren i en kasserolle. Trekk kasserollen til side og rør inn kaffe og hakket sjokolade.
Visp inn siktet melis og vaniljesukker. Visp til glasuren blir glatt og blank. Hvis glasuren skiller seg kan du vispe inn litt vann.
Kjør glasuren glatt og elastisk med en stavmikser.
Del hver kakebunn i to lag. Legg en bunn på et serveringsfat og bygg en rett og fin kake med litt glasur mellom lagene og rundt hele kaken.
Dekk kanten med Kvikk Lunsj-staver og pynt toppen etter eget ønske.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?