Til hovedinnhold

Pavlovakrans med bringebærkrem og bær

2 h 30 min
12 varer
688
Pavlova-krans med bringebærkrem

En vakker pavlova-krans som passer perfekt til 17. mai. Oppskriften gir en stor kake. Topp den med de bærene du ønsker, enten det er jordbær, bringebær eller blåbær - eller alle. 
Klassisk pavlova i langpanne med vaniljekrem og bær.

Ingredienser

8
porsjoner
  • 180 g eggehvite, eggehviter fra 6 mellomstore/store egg
  • 300 g sukker, finkornet
  • 1 ss maisenna
  • 2 ts hvitvinseddik

Bringebærkrem

  • 2 dl bringebærsyltetøy, eller rørte bringebær
  • 5 dl fløte

Til pynt

  • bær, friske, som jordbær/bringebær/blåbær
  • tørkede bringebær, knuste
  • melis, dryss
  • bringebærsaus, kan sløyfes
  • mynteblader, kan sløyfes
  • spiselige blomster, kan sløyfes

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 180 g eggehvite, eggehviter fra 6 mellomstore/store egg
  • 300 g sukker, finkornet
  • 1 ss maisenna
  • 2 ts hvitvinseddik

Bringebærkrem

  • 2 dl bringebærsyltetøy, eller rørte bringebær
  • 5 dl fløte

Til pynt

  • bær, friske, som jordbær/bringebær/blåbær
  • tørkede bringebær, knuste
  • melis, dryss
  • bringebærsaus, kan sløyfes
  • mynteblader, kan sløyfes
  • spiselige blomster, kan sløyfes
Forvarm ovnen til 180 grader.
Bruk en kjøkkenmaskin og pisk eggehvitene med litt av sukkeret til myk skummende marengs ved middels hastighet. Bland maisenna sammen med resten av sukkeret og tilsett sukkeret i marengsen litt etter litt, øk hastigheten når alt sukkeret er tilsatt og pisk til tykk, blank og stiv marengs. Tilsett eddik og visp 10 sekunder til.
Tegn en sirkel (cirka 22-24 cm i diameter) på et bakepapir og legg bakepapiret på et stekebrett. Form marengsen som en krans langs med sirkelen (enklest er det å fylle marengsen i en sprøytepose for så å sprøyte ut ringer eller store «dotter» langs med den opptegnede sirkelen).
Sett marengsen inn i ovnen og senk temperaturen til 120 grader. Stek marengsen i cirka 1 time. Den skal bli sprø på utsiden og være myk som krem på innsiden.
Skru av ovnen, sett ovnsdøren på gløtt og avkjøl pavlovaen til romtemperatur inne i stekeovnen.
Løft pavlovaen forsiktig over på et fat. Vend sammen pisket krem og rørte bringebær/bringebærsyltetøy til en deilig bringebærkrem. Fordel kremen over pavlovakransen og pynt med friske bær, melis og blomster. Drypp til slutt over litt saus hvis ønskelig.
woman cooking

Bon appetit!

Forvarm ovnen til 180 grader.
Bruk en kjøkkenmaskin og pisk eggehvitene med litt av sukkeret til myk skummende marengs ved middels hastighet. Bland maisenna sammen med resten av sukkeret og tilsett sukkeret i marengsen litt etter litt, øk hastigheten når alt sukkeret er tilsatt og pisk til tykk, blank og stiv marengs. Tilsett eddik og visp 10 sekunder til.
Tegn en sirkel (cirka 22-24 cm i diameter) på et bakepapir og legg bakepapiret på et stekebrett. Form marengsen som en krans langs med sirkelen (enklest er det å fylle marengsen i en sprøytepose for så å sprøyte ut ringer eller store «dotter» langs med den opptegnede sirkelen).
Sett marengsen inn i ovnen og senk temperaturen til 120 grader. Stek marengsen i cirka 1 time. Den skal bli sprø på utsiden og være myk som krem på innsiden.
Skru av ovnen, sett ovnsdøren på gløtt og avkjøl pavlovaen til romtemperatur inne i stekeovnen.
Løft pavlovaen forsiktig over på et fat. Vend sammen pisket krem og rørte bringebær/bringebærsyltetøy til en deilig bringebærkrem. Fordel kremen over pavlovakransen og pynt med friske bær, melis og blomster. Drypp til slutt over litt saus hvis ønskelig.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?