Til hovedinnhold

Sjokoladekake med krem og røde bær

2 h 30 min
13 varer
248
Sjokoladekake med krem og røde bær

Sjokoladekake med krem og røde bær er velkommen på et hvert kakebord. 

Du kan gjerne gjøre denne kaken nesten ferdig dagen i forveien hvis du ønsker det. Bak bunnene, legg på sjokoladekremen og sett kakene i kjøleskapet til kremen har stivnet. Dekk så til med plastfilm.

Da er det bare pisking av krem, montering og pynting som gjenstår før servering.

Ingredienser

8
porsjoner
  • 200 g meierismør, romtemperert
  • 1.5 dl sukker
  • 1 dl brunt sukker
  • 4 stykker egg
  • 2.5 dl mel
  • 3 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 3 ss kakao
  • 1 dl fløte, eller kefir, rømme eller melk

Sjokoladekrem

  • 250 g mørk sjokolade
  • 2.5 dl fløte
  • 1 ss smør

Pynt

  • 4 dl fløte
  • jordbær, og/eller bringebær, friske
  • spiselige blomster, kan sløyfes

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 200 g meierismør, romtemperert
  • 1.5 dl sukker
  • 1 dl brunt sukker
  • 4 stykker egg
  • 2.5 dl mel
  • 3 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 3 ss kakao
  • 1 dl fløte, eller kefir, rømme eller melk

Sjokoladekrem

  • 250 g mørk sjokolade
  • 2.5 dl fløte
  • 1 ss smør

Pynt

  • 4 dl fløte
  • jordbær, og/eller bringebær, friske
  • spiselige blomster, kan sløyfes
Kle to 20 cm springformer med bakepapir i bunnen og smør sidene med smør eller nøytral olje. Varm ovnen til 175 grader.
Pisk smør og sukker hvitt og luftig. Visp inn ett og ett egg. Visp godt mellom hvert egg du tilsetter og skrap ned langs med kantene i bollen.
Sikt sammen alt det tørre. Rør det tørre og melken vekselsvis inn i røren.
Fordel røren i formene og stek bunnene midt i ovnen i cirka 35 minutter. Sjekk med en kakepinne, men det går fint om pinnen ikke er helt tørr. Da blir kaken litt ekstra saftig.
Avkjøl kakene først i formene og så videre på rist.
Finhakk sjokoladen og ha den i en bolle. Kok opp fløten og hell fløten over sjokoladen, litt etter litt, mens du hele tiden rører fra midten av sjokolade med en slikkepott. Sjokoladekremen skal bli tykk, blank og elastisk.
Legg de to kakebunnene på hver sin tallerken og smør halvparten av sjokoladekremen på hver kakebunn. La kakene stå et kjølig sted til sjokoladekremen har blitt kald.
Pisk fløten til myk krem. Legg den ene bunnen på et passende fat. Bre over 1/3 av kremen og dryss over bringebær og jordbær delt i biter. Legg på den andre bunnen, topp med resten av kremen og pene bær.
Pynt med en blomst eller to hvis ønskelig.
woman cooking

Bon appetit!

Kle to 20 cm springformer med bakepapir i bunnen og smør sidene med smør eller nøytral olje. Varm ovnen til 175 grader.
Pisk smør og sukker hvitt og luftig. Visp inn ett og ett egg. Visp godt mellom hvert egg du tilsetter og skrap ned langs med kantene i bollen.
Sikt sammen alt det tørre. Rør det tørre og melken vekselsvis inn i røren.
Fordel røren i formene og stek bunnene midt i ovnen i cirka 35 minutter. Sjekk med en kakepinne, men det går fint om pinnen ikke er helt tørr. Da blir kaken litt ekstra saftig.
Avkjøl kakene først i formene og så videre på rist.
Finhakk sjokoladen og ha den i en bolle. Kok opp fløten og hell fløten over sjokoladen, litt etter litt, mens du hele tiden rører fra midten av sjokolade med en slikkepott. Sjokoladekremen skal bli tykk, blank og elastisk.
Legg de to kakebunnene på hver sin tallerken og smør halvparten av sjokoladekremen på hver kakebunn. La kakene stå et kjølig sted til sjokoladekremen har blitt kald.
Pisk fløten til myk krem. Legg den ene bunnen på et passende fat. Bre over 1/3 av kremen og dryss over bringebær og jordbær delt i biter. Legg på den andre bunnen, topp med resten av kremen og pene bær.
Pynt med en blomst eller to hvis ønskelig.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?